SHOUT OUT LOUDS:


MEAT IS MURDER, AND I DON'T EVEN DAAANCE.

"det är ju KASS svängradio på den här jävla bilen..."


EN BRA KILLE:


i vår släkt så har vi en olle! han är min mormors yngsta lillebror och vi ringer alltid honom när vi klantar oss eller hamnar i övriga krissituationer där våra bilar har varit inblandade.  idag följde jag med honom och mamma på räddningsaktion då vår bil behövde återupplivas med startkablar! (jag var på heder och samvete, för en gångs skull INTE inblandad alls, mamma lämnade lyset på! rätt skönt att kunna säga så ibland också. :D) han är iallafall en sån människa som alltid hjälper, alltid ställer upp, alltid har tid, alltid är superpedagogisk och förklarar i lågstadienivåtermer, alltid håller hårt på sitt pokerface trots frågor från vår sida som hade fått vilken annan gubbe som helst att håna oss tills vi grät, alltid låter oss känna att vi deltagit i proceduren (för att vi inte ska känna oss så himla hjälplösa och kassa!) även om det bara handlar om att lyfta motorhuven. summan av la kardemumma: alla borde ha en olle. :)



grillpartaj i maj, är att man alltid får ducka för äckliga larver som trillar från äppelträden samt att mamma hårdgrillar fram en svart, becksvart skorpa runt alla köttbitar. det handlar om att fira in mors dag på rätt sätt nämligen!


UNDER KONSTRUKTION:





för att göra en kort historia ännu kortare:


jag skulle måla över några "små mascarafläcksskavanker" med vit färg igår kväll, ouppmärksam och uppspelt och fixarhysterisk som jag var så antog jag att färgen med etiketten "vit" som jag fyndade bland skridskor och damm i källaren liksom borde innebära allroundvit som passar på allt som är vitt... vi kan kalla det, en liten nyansmiss.. jag fick måla hela hyllan. :D


NEVERENDING STOOORY:


x den som startade brandlarmet klockan fyra i eftermiddag på skolan i syfte att göra kaos med oss, dundrade iväg ett rejält stolpskott då det i princip bara var jag, johanna och en handfull lärare som fick dö stående ett tag på skolgården. johanna hjälpte mig att behålla rimlig kroppstemperatur tack vare ett par beskyddande armar och hasses jacka. BIG LOVE!

x jag måste väl faktiskt medge, att big brother-huset har glammats till betydligt sen sist det begav sig. trash skall upphöjas till.. flash! (och jag tippar på sara utan att blinka, för hon hade finast frisyr!)

x idag stoppade jag ner snö i nacken på louise. sen sprang jag för livet.





aldrig mer ska jag missa ett sms. ♥



Cookie Sweetheart – The Neverending Story

"jag tänker bara på toapapper... och lamm."


tack kvällsboken!


ibland är manliga, händiga medmänniskor toppen. annars hade jag gått in på färghandeln imorgon och frågat efter färg som räcker till "typ.. nittiotusen kvadratcentimeter."



ÅTERSKALL:


älskar:

x färgprovslappar
x syskon
x gråa strumpbyxor
x människor som pratar fort och entusiastiskt med inlevelse
x när isabelle/jenny vickar på huvudet i takt till musiken (det kvittar vem, för de gör likadant)
x gamla brogatan 7-flashbacks som dansar balett i hjärnkontoret ibland
x självfall

x alla fall av umgänge i så stora grupper att det inte märks att man inte säger något

vi spinner vidare på i rymden finns inga känslor-temat:
Lykke Li – Tonight




två svenska semesterkrigare på skånes playa, sommaren före sommaren som var i somras! det var bäst.





älskar: (den uppdaterade versionen)

x vuxna som ser ut som barn
x barn som ser ut som vuxna
x det lilla glada, luddiga som gör en loop i magen varje gång man tänker; sommar!



IDEFIX UPPHÖJT TILL TROLLERIMIX:


man ska aldrig glömma, att en flådbil faktiskt inte är något annat än en flådig lådbil.






DET ÄR DAGS ATT BLI INTERNATIONELL:







NAAAAAA, WE DON'T DO VALENTINE'S......




... BUT IF WE DID..

.

.. it would probably be the best valentine in the world. :*


det har rått på-bloggsidan-intet-nytt-stämning här ganska länge nu. trevligt att se att några (eller bara en vänlig själ med många olika ip-adresser!) hänger kvar ändå. :)


jag har varit på 168-timmarsdejt, (med lite bortfall, svinn ska man räkna med!) jag har blivit om möjligt ännu mer solsidanfrälst, jag har skrattat i dödsallvarliga gurkburkslägen, jag har skämts/hostat popcorn åt love & other drugs på bio med mysigt sällskap, jag har optimistat mig igenom 2/3 balanmälanstillfällen, jag har varit på balklänningsjakt med emelie i borlänge, (uppdraget slutfördes, ännu en färdig prinsessa föll in ledet!) jag har bakat fina muffinsar med gustav och (lite!) peter som hjälpmedel, jag har sett i rymden finns inga känslor för typ... sjuttiotredje gången, jag har blivit pålurad ett par slalomskidor för första gången i världshistorien.. jag har varit ägare till ett av fyra par händer som skapade gustavs alldeles nya, originella och komplicerade frisyr, jag har åkt förbi bilkvaddarplatsenpålsbenningsvägen flera gånger, (och fötterna fick eget bromsvilligt liv i varje kurva, fast att jag bara satt brevid. trauma is a bitch.) jag har har slagit läger i felix välfyllda soffa framför trolljägaren (lätt det märkligaste i filmväg på länge.)





"Since the disintegration of her parents' marriage
she'd only loved two things;

The first was her long, dark hair.
The second was how easily she could cut it off
and feel nothing."

[500] Days Of Summer.




PÅ HANNAS NAGLAR FINNS...




... en väldig massa känslor, och johanna är först i kön över människor som håller med mig. ♥


EVEN IN CROWDS WE'RE ALONE









kärlek tar tid. precis som sås!


nu har jag alltså levt loppan på samma kvadratmetrar som emelie i exakt två dygn! det har
varit prickfritt, för det är så det blir när man superlimmar ihop sig med världens bästa människa i
världens finaste fodral! vi har åkt mellan vikmanshyttan och hedemora fler gånger än man kan räkna till på en normalskapt hand och blivit solsidan-frälsta och ätit helt galen fruktsallad hos gustav och lagat real deal-mat från grunden och kämpat med en spotifylista en hel dag som sedan blev totalsågad. OCH, så har vi tvångslärt alla som passerade vårat camp'92 inne på 1½ hur man säger k på teckenspråk...

... och vi har upplevt lördagskvällskänsla, tillsammans:






... och vi har även upplevt hur den övergick till söndagskänsla:




efter några dödshot, ett par hundögon och en dramatisk smäll när rullgardinen drogs upp så
lyckades jag dra ut oss på återupplivningspromenad i finvädret. :) vi drog mot sherwoodskogen
(rätt över till andra sidan brunnsjön!) där vi hade kunnat stanna hela dagen i solen och snön, om
vi bara hade haft varsina par täckbyxor, en stor filt, ett paket grillkorv och trettiofyra flaskor cola. och
skjuts hem efteråt! vi hade ingen av dessa ingredienser, och dödstörsten kom krypande och skrattade
åt oss, sååå vi gick hem till sex and the city och microvärmd lasange!

nu är jag: trött, själv, trasselhårig, duschsuktande, mätt, myssugen, lite snorig och mycket helnöjd
med helgen som nyss flög fort förbi som... en... frisbee!





I KNOW YOU HAVE A HEAVY HEART


HÄR borde man absolut klicka
om man vill få sådär lite söndagsaktigt gladont i hjärtat samtidigt
som man  inte kan tänka på annat än simon och jennifer och sam och frida och mongoskratt-björn
och omloppsbanor och polaroidkameror och sås och kärlek och lite mer kärlek och lite mer sås. :*




KROKEN, USE YOUR TELESCOOOOPE!


jag planerar och springer runt och fixar med värsta överraskningen till torsdagsmyset ikväll, ringde nyss och läste upp en lista med grejer som mamma får fixa med sig hem. :D det blir jag och lisa och katt von d(ahlström) och bill skarsgård, och jag längtaaar! det ska bli mysigt, och jag ska presentera mina fina vänner för världens bästa uppåtfilm! :)






JAG VET NOG:


OCH VARFÖR VERKAR ALLA MINA FAVORITBLOGGAR GÅ I GEMENSAM KONKURS? SLUTAAA. :(



100% icke arrangerad bild. fast jo. fast nej. fast kanske.

sorgemusik, check:
Anna Ternheim – Little Lies



(bara en gång då.....) یاد آتی ہے


jag tänkte skriva "sakna" på jättemånga olika språk, men kom efter nogrannt övervägande med mig själv fram till att jag endast kan det ordet på de oexotiska språken svenska och engelska. google translate känns bara lamt och ganska genomskinligt. var skulle jag ha lärt mig typ swahili liksom?

Jack's Mannequin – Annie Use Your Telescope





new new mew mew mew new mew mew new?


jag kommer i mitt framtida försök till vuxenliv att behöva:


en kanonstor familj! ja, jag vill ha omöjligt många födelsedagar att hålla reda på i månaden, och trippelt så många namnsdagar! jag vill ha miljoner små tassande barnbarnsfötter som färglägger tillvaron i en kaosartad blandning av neonrosa och marinblått och prinsessrosa på samma gång, och en massa mänskliga trådar som slingrar sig iväg runt, över, genom hela stora tellus, men som ändock samlas under samma tak på julafton, pratglada, finklädda och kramvänliga! jag vill ha människor runt mig jämt, sånadär som bara finns i rummet, utan att kräva att man faktiskt umgås. sådär som det funkar i familjer. och jag vill att alla ska vara så olika men ändå höra ihop på slutet. sådär som det funkar i familjer.

varje gång vi äter tårta hemma för att någon har blivit ett år äldre så fylls jag av... dessa varma, djupa, glada framtidsidéer. och tårta.



till något mindre seriöst och mer roligt; vi slarvade bort mormor idag. alltså, verkligen totaltappade bort henne, tack vare johan "tappad-i-golvet-på-bb" bengtsson som bjöd henne på födelsedagsfika, utan att meddela att fikat skulle utspelas hemma hos mamma och inte hemma hos honom och elin..... det hela slutade med att jag fick stuva in borttappad mormor + rullator i bilen, efter att hon gått runt och sett förvirrad ut på gatan utanför johan. VILKEN SKAM, JAG HAR ALDRIG VARIT MER SUGEN PÅ ATT BYTA NAAAMN. men mormor tog det hela med en djup chillinställning, och det blev ett mysigt firande till slut på åvägen! jag skrattade så att jag fick nackspärr, och johan erhöll hela 12 stycken par strumpor och en rockstad falun-biljett! en bra eftermiddag för samtliga. :)





jag kommer i mitt fortsatta försök till tonåringsliv att behöva:


åka på kryssning med de tio lussebandyvinnarna och gustav. typ.


OOOH, TWENTYTWO GUNS!





RSS 2.0