kriminellt mycket gangster


när någon "väntas vara tillbaka cirkaaaa... 16.30" så känns det så badass att ringa 16.31. snacka om att orsaka stress på kontoret med flit. HÄÄÄÄ.



jag tror jag precis lämnade ett meddelande på telefonsvararen som låter ungefär... "krashskrappangbomgrrrr PANG!" jag tappade telefonen i golvet. :(



idag hoppade jag och lisa av matte c. det var högtydligt och lite snyftigt, men vi vill skänka ro till våra lite seriösare matematikkamrater, med förhoppning att få komma på drop in-matte hos stickan ibland. FARVÄL PRESS.






Öppnad vara förvaras stående i kylskåp och bör förbrukas inom 3-4 dagar.


just denna vara har förvarats öppnad, liggande, på deltid i kylskåp men med jämna intervaller på mitt instängda rum. flera gånger om. snart i mer än 3-4 dagar. den luktar inte apelsin längre. farväl!



18 och liv






det är sista september nu. jag vet vad det betyder. emelie vet också.
G R A T T I S  M I N  A L L R A  F I N A S T E  D U. ♥



när vi ändå biktar oss....


............. kan jag bara erkänna att napp framför datorn är hippt.




jag förstår härmed fullt ut varför ungar gallskriker när de tappar nappen, man blir BARA SÅ MATT när den studsar in under skrivbordet.....



en bild som gör mig lycklig:





And that's exactly how anger works and operates


tid med mor sin är underskattad tid! nu är jag redo för day after tomorrow-vinter, minst, för hon tvingade in mig på bikbok på kupolis 5 minuter före stängning fast jag stenvägrade och ville åka hem (när hände det senast? "nu åker vi hem mamma!" brukar få henne att släppa allt hon har i händerna och galoppera mot närmaste utgång!) och där fann jag en prins som kommer rädda mig från förfrysen överkropp + armar i vinter. TACK MOR. :* fast först var vi i falun faktiskt, för jag skulle ligga i tandläkarstolen i ca 4 minuter och 34 sekunder. tandställning ger livet den lilla extra kryddan av ovärda bilresor. sen brände jag slantar på hårspray och ögonskugga och annat som bara fanns i mina händer helt plötsligt! OCH emtepresent! hon har nog inte en aaaning........ he.

mysig, trött och snorig eftermiddag på vift. kalas! morgonens skolkort var mest kalas, vad glad jag blev på alla! TEAMBUILDING! (klasskänslan infinner sig med 9 månader kvar till studenten, bättre sent än aldrig, kamrater!)



ELEPHUNK!
(första solstrålarna vi upplevde i barcelona, magi.)




KÄNN INGEN SORG FÖR MIG ANKEBORG











im mr. brightside!



jag med, jag med.





"alltså... jag är glad att vi såg kent på p&l."




HURRICANE HURRICANE






här inne har spanska sjukan härjat fritt sedan i fredags. peterrehab, landroverskratt, chickeybitssuktande katt, klädnypefighter, sjukt många sömntimmar och en förfärlig massa missade, fina höstdagar med oranga löv och luft som glider genom lungorna lätt som silke. (lungor som inte tvärt spottar ut den silkeslena luften i okontrollerade hostattacker that is.)

1. halv åtta hos mig kan vara det pinsammaste nånsin.
2. han som är med i halv åtta hos mig ikväll är garanterat den pinsammaste nånsin.
3. nu ska jag plocka upp kattve och åka till ica och köpa en... NAPP. skolkortsonsdagen är här, gott folk!


FLORENCE + THE MACHINE.








VAMPYR





det känns som det inte spelar så stor roll om det blir rött eller blått ikväll längre.

jag vill inte vakna i barcelona imorgon och känna att jag såsmåningom ska komma
hem till ett land vars åsikter jag skäms över. TÄNK EFTER FÖRE NU, KÄRA LAND.



nu ska jag ta min willyskasse under armen och kila över till kattmao, vi ska provpacka väskan och betala hem vårat dyrbara, topphemliga, svinbilliga traderafynd. heja, heja! :]



okej


NU HAG JAG RÖSTAT!!!
jag kände mig vuxen och asfrän hela tiden.....

... tills jag gick ut genom fel dörr, och gubben som släppte in folk kollade konstigt på mig.

IALLAFALL.





MORGONSTUND HAR MAT I MUN


så.... uppe.... i.... varv........


jag vaknade 8 av mig själv och i panik. nu ska jag dra och chilla i vallokalen, och handla massvis med kontantkort (typ 2!) och sen byta ut optimistpackningen mot realistpackning, kanske. hungrig, nervös, lycklig.

SPLENDID.




OLE-DO-LYCKAAAAN!





helt klart bland det läskigaste jag visste när jag var 5. :D



CHOKING ON SALT WATER






att slå ihop mitt projektarbete med att göra något jag älskar känns som
höstens första win-winsituation, igår hade vi det bra. :]

idag jobbar jag efter en lista, det är 9 saker med, 3 har jag prickat av!


avstånd, pommes frites, septembergrå, havssalt och underbar!






I'm staring at the asphalt wondering, what's buried underneath?


(varför försvinner allt det allra finaste från spotify!?)




nu ska jag snickra ihop cheesecake såhär mitt i natten, imorgon blir det flickmys!
godnatt hedemora, och resten. :*



PHILIPS


jag går i vild strejk mot att ha ont i magen i barcelona pga vinglande läxtorn hemma. let's plugga like there's no tomorrow, INNAN jag åker! (fast det enda jag egentligen vill hålla på med är projektarbetet, och det ligger typ.... sist på bråttomlistan. just därför är projektarbetet det jag sitter och pysslar med just nu...... fniss.) men jag har en plan, och jag planerar att eventuellt följa den planen. idag gjorde vi upp planer för skolfotot också, och när alla engagerar sig... så ser lyckan ut. :D


herr wallenbeg fanns på plats på madrids flygplats!!!




JAG KNYCKTE TANT BERGS CYKEL! (jag tog mig en kik i peters minneskort!)




imorgon ska jag till den ensamma biobesökaren i mitten
för det erbjöds sockerintag och film. svaret var givet!




kanel socker



"men hanna, kolla bara här, kolla hur jag har gjort! skriv av!"
".... va? alltså... va?"
"MEN DET VAR JU FAN STICKAN SOM SKREV SÅ!"



du, blondie. vi sitter i samma båt. på flera sätt. jag kan komma på... två! :<



stickan fick en present av oss när han gjorde en insats emot ett obotligt ig och hade särlektioner sista veckorna på matte B i maj/juni. ♥

"DVD KILLED THE VHS-STAR!"





kramvänlig famn, 04.50 - martin koch-skola, 08.30. inte så jävla (fast ändå en väldig massa jättemycket....) rockigt! med hem från stockholm har jag: en fredagsmysbok och en rosaglittrig tandborste för "barn 1-4". också rockigt! jag har också:

- suttit längst bak i en jätte-juno-mediatec-van och talat om miljöpartiets fina hemsida
- ätit asstark pressbyrånsallad på en lördagkväll, utanför en grill på ett torg där ssu (?) rullade in och satte upp valaffischer, UNDERCOVER.
- sett ungefär...... 3 miljarder affischer av jan björklund i onormal storlek, där hans glugg (och det konstiga som verkar växa mellan den) slagit mig med häpnad, VARJE GÅNG.
- gått runt på peters jobb och petat på allt som blinkat, och stått ovanför fläktarna i golvet, och fnissat
- sovit gott och ätit gott och pussats gott
- eventuellt sett en förrymd joseph fritzl på tåget hem

psykologi, franska, mat, lägga brutalt behandlad vattenaerobicskropp till vila (i frid). PUSS!


HAWAII





min konstnärliga ådra har sagt sitt nu, hahah. ikväll vankas det besök i the sweet hufvudstad of mine. inatt ska jag sova olagligt gott i världens bästa säng, med världens bästa pojke! :) nu måste jag packa (för ett dygn, ändå blir det astungt varje gång, PORQUE!??) och göra mitt rum tokmysigt, då känns det bra att komma hem.




p&l-söndagen, 4 juli, 6-7 på morgonen? inget ord är tillräckligt. :)





SOM EN EMTEO I JEANS PÅ MIN BALKONG:


igår kväll fick jag hjälp av katte att projektarbeta på hög sockernivå. TACK PÅ DIG. :* efter det lyssnade vi på och skrattade åt spotify's kompletta samling av hjärndöd musik (ALLRAM ÄLSKAR ALLA BAAAARNEN, BARNEN ÄLSKAR ALLRAM EST!) sen somnade jag tvärs över sängen! det var kanske mindre socialt gjort, men jag fann en puss!-lapp sen iallafall! no hard feelings. ett antal timmar senare ringer en bekant röst, som beskriver sig själv som nersupen och borttappad. "får jag sova hos dig?" med det ynkliga tonfallet, och visst fick hon det. :) på med halsduk och ipod och ut i natten för att hitta emelie. jag kom, jag såg, jag fann och strax satt hon på mitt köksgolv och beställde in "2 alvedon och 1 vatten, tack!"






sen fick jag höra om hennes kväll, plocka fram linsgrejer åt henne och slutligen bädda ner henne med hunde och polarbjörnen. min underbara jubelidiot. :*



KINDER SURPRISE


jag sitter med triss i bra-dagar-på-rad på hand, jag har sovit från och till med mysmusik sen peter gick, jag äter kinderägg till frukost, projektarbetet har fått fyra hjul och rullar framåt som världens pansarvagn, idag är det fredag och imorgon är det lördag. lördag är förhoppningsvis emelite och efter det, stockholm. stockholm är kärlek. kärlek är kärlek.

Amy Grant – Takes A Little Time



och här är slutet på sommar och barfota fötter, nu är det HÖST.
igår hade vi möte om spanienresan. nu känns det på riktigt!!!
höst i barcelona. ihhh. :*


sweeeet-swit-sweeeeet-swit





romantiken och robin. h.

SNART MAT!






... MEN DET FANNS KENT!


göran hägglunds spotifylista. jag är valskadad ut i fingerspetsarna.


chokladregn, skolboken säger.....


lukten av ny sko dansar på mitt rum. (sen finns det chips med smak av grillat och sydafrika här omkring, en lisa att skrattgråta med på msn över faktumet att vi är fastlåsta i strypkoppel vid mobiltelefoner (som aldrig funkar som de ska ändå), för dålig belysning för studier av den seriösare modellen, det finns en kalender där man kan skåda sju bokstäver på söndagen om elva dagar. S-P-A-N-I-E-N.

fast det sista vägrar jag tro förän jag står i västerås och blickar upp mot en helt askmolnsfri himmel.

(sweet onsdag på en pinne, plushuset med katt, bulle och jenny, sluta tolv och skratta åt hyperaktiv/understimulerad peter. i'm lovin it! sybilla idag, max i lördags, mc'donalds hela tiden. ljudet av mitt hjärta och motorvägar och höstfrost i tidig fan-nu-blir-jag-sen-igen-stund.) huuuuur trött? jag vet inte vad jag skriver. :(

obligatorisk spanjakobild!!! (vad hette deras stad!? jag minns vad min värdfamiljs hund hette (aidon, "aidon maiden, höhöh" var den stående ordvitsen i familjen!) men jag minns inte vad deras lilla prick på kartan heter.)

 

 

 


 

Lifehouse – Somewhere In Between

finast hela veckan. :)

 

 

 

 


PURSUIT OF HAPPINESS




efter helgen skulle jag vilja byta namn till.... mr chillside. seriöst. jag har chillat, fast i ett sånt rasande vildingtempo. en fakead mr chillside! fredagseftermiddagen ägnades åt brödköp och häng på en mur utanför hemköp i höstsol i en timme, i ett desperat försök att språka lite med hedemoras miljöpartister, som skulle befinna sig där efter klockslaget 4. jag och isabelle var extremseriösa med vårat samhällsarbete, och emelie och linn gjorde oss det glada sällskapet. några grönklädda och pratvilliga människor dök dock aldrig upp, men det var väl en fin timme på muren för det. vi hann se mycket kända ansikten, och tjänade varsin sportlunch genom att "vakta" geografi-åsas cykelkorg i en kvart. värt. :D



det rullade över till fredagkväll. jag, sofie och emtus tog all tid i världen på oss att bränna den mest delikata bilskivan (fast jag glömde helt av lovelight, förlåt lisa hedin!!!! nästa, jag lovar!) nånsin, följt av thaihämtning, fegisparkering vid banken, mera brödköp på ica, följt av den mysiga vägen hem till byn, hem till vikke-li-vikke-vikbyn! det är bästa feelgood-byn i sjutton kyrksocknar, och jag vräkte mig i en egen soffa medan de andra tre fick dela på en, det var bäst av allt! vi åt tills vi var fyrkantiga, (jag åt i stort sett en halvmetersbaguette själv, hähähä!) såg twillight 3 utan text (vilket innebar ett hårt tryck på pausknappen ca var tjugonde minut för att kolla så att alla hängde med. oftast hängde ingen med.) och bara myste, myste, myste, myyyys. YES WE DID. det var slut på veckan, det var dags för VIKBYNMYYYYS. ja.



hahah, johan var snäll och tålmodig lillebror som hjälpte isabelle med datorn......

hemgången blev relativt tidig, för på lördagmorgonen var det okristligt tidig uppgång för mig, sofie och emte som alla trängdes i min säng och fightades om att slippa skarvplatsen (kan ju erkänna att jag förlorade bittert.) för vi skulle agera mattanter på handbollscup fram till 13.00 ("och inte en SEKUND till!"). jag ritade fint (och 100% verklighetstroget!) på whiteboarden, vi fyllde på mackor, torkade kladd och var allmänt mattantiga. efter det var vi lagomt möra i ben och fötter, och när katte ringde mitt i allt och ville besöka kupolen så stenvägrade vi.... förstås... INTE. klart vi skulle dit, tyckte väl vi. :)




det blev förstås stockholms blodbad i plånböckerna, men det var 4 "tillfredställda" damer som lämnade borlänge med kassar, kvitton och maxpåsar i knäet. eftersom att även chauffören ville äta sin hamburgare innan den blev kall, så stannade vi rätt... tvärt. och åkte vidare lika... tvärt. haha,  troligen min roligaste bakom-ratten-upplevelse hittills.. :]


lördagkvällen
dundrade in, och vi skjutsade ut mor + lennart på 60-årsfest. timmarna mellan utskjutsningen och hemhämtningen så hann en del hända. vi såg film/åt popcorn hos felix med oscis och gustav, såg den lilla trötta mattantsskaran trappa av en och en, till slut var det bara jag och käre katt. vi hade en mysig kväll i vår gråa pärla, dog närapå i gyntesbo, lugnade nerver på en kaj, pratade sådär öppet och ärligt som det bara går att göra nattetid i en bil, hämtade tillslut paret som var glada i hatten ute i nås, och avslutade med cheeseburgare. hem, och sen en extra sväng för att hämta glad och söt pojkvän! sen hade jag nästan dygnat, men var ändå i oväntat.. klart tillstånd. måste berott på hur fin dagen var. en riktig favoritlördag. :)

söndag. vitlöksbaguette, marsipanchoklad och juice medhavdes som frukost till vikbyn. jag och isabelle skrev klart samhällen, jag slukade korv och bröd, åkte hem till mer plugg. sen städade jag, frivilligt. så känner du igen en söndag när du ser den! sen kom peter, och det blev fredagsmys på en söndag, precis som önskat. :]





(mindre romantiskt är kanske att glassen i fråga ställdes på golvet, och att jag i mitt tanklösa tillstånd imorse glatt stoppade en sked i munnen, medan någon sorts motivering att "om locket har varit på så kanske kylan hålls kvar inne..." cirkulerade i skallen.)





söndagsfrukost im in love




we are tidal waves!






INCEPTION





"var du klädd sådär på uppkörningen?! inte konstigt att du fick det..."

troligen det bästa pappa kunde ha sagt, just idag. :) idag har det stormat i varenda liten cell i mig, först av nervositet, sen av glädje och till sist av tacksamhet, hur mycket fina människor omger jag mig med egentligen? johan och elin ställde till med världens tårtkalas, eftermiddagen ägnades åt köksbordmys med familj + elin och peter, och nu vill jag bara duscha, krypa ner och drömma om... inget speciellt. fruktansvärt hög tröskel, bestigen.

OVER AND PUSS!


marching bands of.... vilja på en pinne!



märkte du när du vaknade imorse att,
vi är mitt i en parad av goda tecken?


1:

a good breakfeast will boost your brain! (enligt min einstein-tshirt!)

2:

himlen är extremt, oskyldigt blå!

3:

... kanske inte skolboksexemplet på ett gott tecken, men det var himla gulligt! :*

4:

det finns hopp och rättvisa i världen!!!

5:


there is no need for panik på taket.




extrem septemberöverlevnad:



katt säger:
om mindre än ett dygn är lyckan gjord
:]



nerverna dansar inte karatedans i magen än..... men det kommer lika säkert som regn på midsommar, mina kära kamrater! idag slutade jag 12, och så öppnade emelie gräddes port med ett par trosor som hårband, ("men jag behövde ha undan luggen ju...") jag skrattade dagens första hänga-med-emte-skratt och hon påstod att dom iallafall inte var använda. (ofta.) reashopping, glamourlunch (lunch nr. 2, thaiwookmannen i matsalen var bäst på länge, "mat med kärlek" som vi efterlyst så, LYCKA SLOG TILL MITT PÅ ETT MATSALSGOLV!!!) på mc'donalds, vi punkterade mitt bakdäck, (och skrämde livet ur en tant av bara farten....) gick, gick, gick, släckte pyromanbrasa som satungar på svedjan hade anordnat och satt till slut på skitstor sten mitt i skogen (jag drog paralleller till eva och annika på "jättens näve", emelie fattade ingenting. ÅH!) och lät tankar och idéer flyga och flaxa fritt och landa i motsatta hjärnkontor. sen blev det soffchill på åvägen, emelie såg på emelieiga filmer och jag fixade med engelska. plugga med sällskap funkar bra för mig, det är mysigt, men går liksom bäst i sällskap med nån man inte vill kramas med fyra gånger i sekunden. FAST EMT ÄR JU FÖRSTÅS KRAMVÄNLIG HON MED..... (millimeterrättvisan!)



nu ska däck rullas en sista gång som körkortslös, förhoppningsvis, sen kommer herr rockbjörn väl hit med, jag ska föreslå den hett eftertraktade aktiviteten.... sömn! jag tror jag sov utan att sova inatt, ögon i kors och pannan på skolbänken imorse! oacceptabelt en dag som imorgon, så sömn it is! :D sen ska man visst äta bananer, grädde och gröt för att "liksom bädda in och lugna nerverna...." har peters mor talat om för mig! sist åt jag bara banan och grädde. gröt is the magic number!?




".. jo, när man fyller en flaska med vatten och lägger den i frysen, så sprängs den ju. jag tänkte om man dricker asmycket vatten och sen dör på antarkis, exploderar man då!? :o"







RSS 2.0