CONFESSIONS ON A KITCHEN FLOOR:


tiden det tog innan jag lärde mig skillnaden på daniel adams-ray och oskar linnros:

pinsamt länge.


och femhundra nyanser till:


människor som man vet att man kommer tycka om, i samma ögonblick som man ser dem.

människor som man inte tror att man kommer tycka om, men som man tycker om ändå till slut.

människor som man vill, borde och förväntas tycka om men som man ändå inte klarar av helt.

människor som man vill tycka om, men som inte låter sig tyckas om av någon.

människor som man bestämt sig för att inte tycka om, men som man inte kan hålla sig ifrån.



"... honey. be a duck."


i know you have a heavy heart!


You're looking skinny like a model with your eyes all painted black
Just keep going to the bathroom, always say you'll be right back.

I KNOW THAT IT IS FREEZING, BUT I THINK WE HAVE TO WALK.

detta, mina vänner, är fint sällskap på uppesittarkvällar:

Bright Eyes – Lua





för alla gånger som vi dansat, och sjungit med fast ingen kaaan! just för dessa gånger så ska vi
klacksparka ett stadigt och läskdrickande nyår i vikbyn, lisa och jag! jag ska sedan åka hem i
rimlig tid, och befinna mig på arbaitsplatsen klockan 07.00 den 1 januari 2011. det ska bli ett sant
nöje att åka runt mellan pensionärerna och dra "hur många julklappar har du fått i år då? haaa-
haaa-haaa!" livet i en hedemora kommun-bil kan vara ganska hippt!


nu är det klippt, jag är trött i min arma kropp. jag ska ha uppesittarkväll lite till i väntan på kramsällskap, sen ska det allt sovas ända in i nyårsafton! GOD KVÄLL DAMER OCH HERRAR!



vad ska man bli när man blir stouuur?


hur hjärndött känns det att smälla av ett trettiominutersfyverkeri idag?





EAGER:


när jag ändå agerar storbloggare (2 inlägg på en och samma dag är ju faktiskt  storartat i dessa svåra tider!)  så kan jag passa på att stolt presentera den mest överskattade och ovärda, men ändock tyvärr obligatoriska händelsen i hedemora kommun kring juletid..... DA-DA-DA-DAAAAM... DAAAAM-DAAAAAAAAM... (trumvirvlar, tre stycken!) KAAA-BOOM (fyrverkerier!) :

JULDAGEN.




isabelle övertog min kamera när jag, efter många kringelikrokvägar i linghedstrakterna, trettiofyra svordomar åt alla som var i vägen och en väldigt snabb powerwalk iförd halkskor och för tunna strumpbyxor, anlände till förfesten på nya brogatan! hon använde den smidiga fotograf-på-fest-taktiken, där ingen är beredd på att man tar kort, vilket får alla att se naturliga och avslappnade ut, mitt i superintressanta mingelsamtal! något helt annat blir det....


.... när hanna tar över kameran. "KOM SÅ TAR VI EN BILD TILLSAMMANS, LISA OCH FELIX OCH ERIK!" hojtade jag. och det blev ju en.. rättvis bild där alla får lika stor plats. och sådär. egoismen gick via min arm ut i kameran och vred den endast mot mig och ingen annan!? vi dansade runt vid julgranen till wake dance, och sen följde alla vi förstagångsbesökare-på-hotellet-på-juldagen råd från insatta källor, som alla pekade på att man måste vara vid hotellet i tid för att slippa kö, och för att ens ha en chans att komma in! så vi pallrade oss iväg med hjälp av olika färdsätt, jag och emte valde den klassiska metoden fötter-i-rörelse!




och de insatta källorna som menade att klockan tio var en bra tidpunkt att börja köa, borde INTE få blommar levererade till trappen. (den personen som hade avrått mig att gå till hotellet över huvud taget den 25 december hade legat bättre till på tacklistan!) vi köade, köade och köade. stämningen var på topp och vakterna var förstående och trevliga. fast ne. varje cm som tog oss framåt bemöttes med ett "BACKA FÖR I HELVETE!" och det hela blev så kissnödigt och irriterat att det blev kul till slut. fast bara lite. det fanns ingen som helst logik i hur man tog sig framåt, och förståelsen för hur man nånsin har kunnat längta efter juldagen var försvinnande liten. MEN ACK...


... så kom vi in till slut! VILKEN SEGER. vi uppsökte de enda små rummen i byggnaden som lockade och... linn hade verkligen sjukt lång tunga.


sen trillade några timmar iväg, jag tog kort på gurra and the black ladies och sen fick det faktiskt bära raka vägen mot ett ställe där man slapp stå i kö, och där man kunde köpa flottig mat. jag njöt som bäst av ett happy meal när det visade sig att jag fått med mig emelies garderobskort............. självklart gjorde vakterna sitt bästa för att hjälpa oss att lösa det lilla snedsteget. verkligen professionellt. FAKTISKT så himla professionellt att jag och isabelle lovade varandra dyrt och heligt att aldrig mer gå på hotellet när vi gick hem sen. vilka aggressioner. vilken misär. vilket stolpskott till kväll.

råd till nästkommande generationer: följ med släkten till mormor på juldagen istället. ät lax och drick julmust och lägg pengarna på något fint istället. jag lovar er.





HAHAHAAA:




en sån där gång när jag bara vet att jag hade legat på golvet och haft andningsproblem på grund av hysteriskt skratt ifall katt, min katt hade befunnit sig i samma kök som mig. titta på mittenbilden. vispen. killen. flinet.

ibland, bara vet man. :D


skillnaden mellan csi och cis ääär...?


manic street preachers och shout out louds och andra sånna långa kombinationer av bokstäver och
stavelser som alltid snurrar iväg på tungan och kommer ut i fel ordning när man ska prata
snabbt och entusiastisk om dem! detta kallar vi ibland för k-a-l-a-s-s-s-s-s-s!

igår pratade jag, lisa och louise om saker som inte är viktiga längre, medan vi halvdant försökte hänga med i good luck chuck! utspelade på-liv-och-död-saker har minimerats och sopats in under sängen bland damm och annat som inte längre har något utrymme i vare sig hjärna, hjärta eller andra delar av kroppen. först tårarna, sen dom där skratten!

från oss alla, till er alla:
var vi verkligen bara ett år yngre för att år sedan?



Manic Street Preachers – Some Kind Of Nothingness


jag älskar, älskar, älskar oss:





idag har vi äntligen firat av det 18-åriga gamla kattskrället med after eight-kaka och mysstund runt ett köksbord på hedbygatan! det var väldigt högtidligt då vi lyckades samla alla fem annars så förvirrade själar, (+ en gästspelare, och erik som "låstes in" i vardagsrummet!) det händer ju inte titt som tätt i våra späckade liv med fullklottrade scheman och sällskapstörstande pojkvänner. BUSY PEOPLE, ON THE ROAD. det var fint, jag trivs med er. ni är lite som att gå på kalas, fast varenda dag. ♥


HAAAAA-HAAAA-HAAA! (tröttskrattet!)








you are nothing, but you are a golden retriever!




Har du tänkt på att vi
nästan aldrig lyfter vår blick
från marken?




ARTÄRER OCH VENER, kipkip!


varför jag avråder alla vänner (och varenda kotte som jag kääänner!) från
att äta morgondagens skolkallops:



BASED ON A TRUE STORY. :(



HEMMA, ÄR DÄR MAN BEFINNER SIG:













och på sommaren befinner man sig alltid.

Shout Out Louds – Can't Explain


DET ÄR EN TJEJVARG I GARDEROBEN!


idag försov jag mig och missade lusselelle, och därmed lusselellebullar i skolan. SKANDAL?! jag gick in i en grav depression och kom inte ur den förän jag fick täcka ett bord fyllt med engelska frågekort i korridoren i väntan på att de andra skulle bli klara. tvångstankar och frustskratt så att det blir spottorkan tre meter åt alla riktningar, oh fascination! jag bjöds på toast i det kattmanska riket efter skolan och fick sedan åka förbi ett gäng "horungar" (HAHAH! tack.) ner till rätt pris. där fick jag ett peppande samtal av sofie som tyckte att vi skulle gå på säsongens sista vattenaerobics, och ack så vi ICKE ångrade oss för elisabeth hade slagit på stort med glögg och paradisask efteråt! och, jag var pojken i guldbyxorna, dagen till ära, kanske är de inte så gräsligt, enormt, katastrofalt fula ändå? kanske lite. :D

John Mayer Tribute – Your Body Is A Wonderland





ligga-på-rummet-och-blåvägra-hjälpa-till-med-fredagstacos-nere-och-istället-ha-det-bra-iförd-rutig-skjorta-med-en-fin-vän-som-också-är-iförd-rutig skjorta! efter kvällens ph-h-h-hotosession så hjälpte vi ändock till lite, bland annat med att försöka mosa en advokado som var så hård att det fanns risk för att en ruta skulle spricka när vi gick lös med elvispen (och det flög stenhårda bitar i hela köket!) på den i försök att producera guacamolemos! jag kan meddela att det inte smakade som det borde. och lenne fick närapå ett par tår avhuggna när jag tappade fokus på att hålla fingrarna slutna runt kniven jag bar på. lagom händelserik matlagning med delar av familjen bengtsson + lenne + lisa hedin. sen trillade vi iväg i en bil till avestas lussebandy med två skrikande personer i (och de två personerna var nog eventuellt vi två.)

vi hittade första parkettplatser, bjöd felix och sjögren på godis och undrade varför i hela friden innebandy någonstans, någon gång, på någon planet skulle spelas iförd mössa!? sen dök ett förvirrande mms upp i min inkorg. förvirringen övergick i snabbt dividerande, som övergick i förväntan, som övergick i hjärtklappningsglädje, som övergick i en blixtresa hem till partymetropolen hedemora! där fanns en vinglig emelie, en pratglad tobias, en speedad linn. sen fanns det ju någon mer där också. någon som var färdigpaketerad att tas med hem. och man kan väl säga som så... att jag tog med honom hem. :*



klädnypsfighter, pizza, framsätesögonkontakt, sömnbrist, bilorkester, vintervägar och mer eller mindre bra skrapa-rutan-tekniker. sömnsällskap, kupolen och drömlöshet. och tid som går sådär dubbelt så fort som vanligt. så vet man att det är fint liv i luften.





MY FRIENDS PAIGE AND ELLIE:




jag har haft det bra i helgen. rätt och slätt. :*




WAVE YOUR FLAG


säkert: har jag klamrat mig fast i inställningen att vägra vara missnöjd. cpoptimism som bara kan sluta i en simpel uppåtspiral av roligheter, och ju gladare man gör sig desto gladare blir man. och gladare blir andra. och lite enklare blir det att vara ifrån. och lite roligare blir det när man får vara nära igen! hahah, jag skriver "på-plus-sidan"-listor för hand och låter det agera helig skrift, inbillar mig att det fungerar och blir faktiskt nöjdare och tacksammare.

okej... på vilken rad tappade jag dig? första? :D

kanske:
älskar min klass skolan lite. så fort skolklockan ringer (om vi skulle amerikanisera det hela lite!) så slutar ingen mitt i en mening, raffsar ihop böckerna och springer för livet. idag slutade vi efter religionen, och var man än gick efteråt så drällde det av spsp3are som satt på stolar kring "julmarknaden" och hade det mysigt, eller hängde kvar vid skåpen under sjövilda disskussioner. skola är mysigt väldigt ofta, att förneka vore att ljuga! SÅ LJUG INTE, BARN!

förhoppningsvis: är helgen väldigt flexibel, töjbar och hjälpsam på alla vis, så man kan pressa in guldkornen man vill ha med! imorgon ska jag och lisa hemlighetsmaka efter skolan, sen har johan bjudit in sig själv på tacos, (och air force 1, "där harrison ford hänger i ett snöre efter ett flygplan", mammas och johans gemensamma favorit sen sent 90-tal, fast den får dom nog se själva!) där någonstans borde vi också kunna komma iväg på lussebandy med jesper, resten av helgen ska innehålla: jobb, emelie, skoteridioti, julklappshandel, VINTERSKOHANDEL (jag och johanna åkte till nordansjö på tretimmarshålet idag för att rasta taison + soya, och converse var icke skonsamma och fotriktiga att ränna efter en snökär hund med!) och ett ganska så färdigskrivet svenskatal om jag ska röra mig i sällskapet som är helt på den nöjda sidan.

katt har körkort, jag har munsår och edde har visst klippt sig. GRATTIS till samtliga. :*



bättre person på att uttrycka glädje finns i-iiii-i-inte.





LISA ASSOCIERAR:





"jag tänker aaalltid på när peter skurade golvet i takt till musiken dagen efter nyår, när jag hör den här låten!" och hux flux så började vi planera stockholmsmellandagsrea, där målet är att: 1. bränna så mycket julklappspengar det bara är möjligt. 2. överleva, hitta rätt och undvika att känna sig ful "brevid alla blondinbellatyper". WILL THE TWO, EVER MEET?

sova, försova, missa frukost, komma försent. hjulet snurrar, men hamstern är fanimig inte död!




HEY SOULSISTER:




  • älskar förresten: såna där konstiga internskämt man
    har med människor som man egentligen inte känner.

ADAM HELDRIIIIIIIGNGNG!


EVERYBODY, OVERRATE ME!

WHAT'S WRONG WITH BEING OVERRATED?

Jacqueline – Overrated

jag har tvättat håret med balsam ikväll, och gått lös med borsten på trolldreadsen som levt loppan i skydd av snoddar och spännen hur länge som helst. nu är det lent, rakt, tovfritt och.. ASTRÅKIGT. vem sa att fräscht hår är glatt hår? INTE JAG IALLAFALL. :< icabesök nu, planerar eventuellt att åka dit som jag är, (dvs. barfota och badrocksklädd!) för viktigare saker än så ska jag inte köpa! imorgon är det evighetsdagen, på fredag har storebroder bjudit in sig själv på tacos och air force one! närapå värt att hålla sig hemma för. :)


JAG SKA BARA GÅ UT SKOLAN FÖRST, CHILLA:


dagens framtidsplan för en lycklig hanna och ett tokcharmigt hem:
få jobb på lagerhaus och vara kanonglad hela dagarna bland prickigt, randigt, rutigt, knallrosa och aprikosmjukt och fluffigt och helt vrickade tallriksserier och meningslösa-men-jag-MÅSTE-faktiskt-ha-den-teknikprylar. HUR GLAD BLIR MAN?!

http://lagerhaus.se/sortiment/ :GODISPÅSE I HEMSIDEFORM.



(jag har blivit johannes hansen-frälst och har därmed klippt av alla band som höll alla orealistiska-nu-men-kanske-inte-senare-idéer tillbaka, det var som att vrida på en kran och både hjärnkontor och anteckningsblock har jobbat övertid sen i måndags. VILL MAN SÅ KAN MAN!)

Eliza Doolittle – Pack Up

fråga till de som känner för att känna sig träffade:
när köper, var och hur köper vi alla våra julklappar? fyller vi en bil och drar? är jag ensam? har alla redan handlat sina? är jag orutinerad på julhandel? VAD KÖPER MAN TILL EN MORMOR SOM VÄGRAR ÖNSKA SIG NÅT?





my former manager:


skänker en varm tanke till de gemensamma krafterna hos min moder och fader som skapade mig en lillebror, varje gång jag glömmer att jag håller på och lagar mat nere. "hannaaaaaaaa! har du koll på att plattan, ugnen och micron är på här nere?!!"

"... alltså. ja."

courtney love-dokumentär på vh1. misären flödar fritt. :< igår skrattade jag på ett golv åt att lisas & eriks köttfärs hade svischat förbi bäst-före-datum med rätt skapliga marginaler och spred mindre ljuvliga dofter kring sig. vi valde och vrakade mellan hedemora stads snabbmatsutbud, och slog oss till slut ner på mc'donalds med happy meal och vuxensallad, och allt som erbjuds däremellan. jag, lisa, johanna, louise & freja skulle gå på mysbio och se social network. klockan slår cirka halv sju. dolt nummer ringer. "hej, kan du jobba? kan du vara här.. nu?" den pengagiriga halvan av hjärnan vrålade "SJÄLVKLART! MIG KAN DU LITA PÅ!" och gav den andra halvan, mys-med-fina-vänner-begär-halvan, en rak höger. det blev jobb, och ingen bio. HOPPAS JAG KAN BLI FÖRLÅTEN INOM DE NÄRMSTA 50 ÅREN? :< (jag ska även vara dygnet-runt-jour-skjuts till louise för all framtid nu, eftersom hon var så himla snäll och panikkörde mig runt hela staden! en krok att lita på!) imorse gick jag upp OLIDLIGT tidigt, jobbade lite mer, gick hem, somnade. bakade kladdkaka, åt mackor med gräsliga mängder smör och grillkrydda. jag har hittat tillbaka till mig själv, winnn!

ja, just det ja. maten.


jag tog mingelbilder med självaste sir. väs förra helgen, splendid!



IT'S NO BETTER TO BE SAFE THAN SORRY:


idag ska jag och isabelle hänga med nävarna fulla i knäppkorv, vi ska se på innebandy! sen ska jag följa med fyra muntra tjejer på bio ikväll. de har redan bokat platser, och jag oroade mig lite över att jag kanske inte skulle få en plats. åtminstonde inte en plats brevid dem. ÅH NEJ, tänkte jag i min förskräckelse.



ja. sen chillade jag.


du KOMMER ju att klicka. med mig.


DUUU, MÅLA HIMLEN MED:
Hurts – Silver Lining!






en passerande polis övergav sina ordinarie plikter för ett par minuter, bara för att laga min hjälplöst söndertrasade p&l-väska med några decimeter tejp och några uppmuntrande ord om att ta hand om, och se efter varann. det där har liksom häftat fast sig nånstans där inne. :)



RÄÄÄTT IGENOM MIG...


jag tackar och bockar för ärliga och härliga och fyndiga (.. bättre än många och myndiga, HÄÄÄ!) vykort. fast inga nya och oväntade namn dök upp på himlen, och därför ska jag vandra runt och vara fortsatt fundersam om jag borde prestera mera. spänning i vardagen, bingo!

idag försov jag mig. det är inget ovanligt och inget som inte kommer att hända igen. fast kanske, kommer jag nog inte så många fler gånger i livet lyckas försova mig till dagens första lektion som börjar... 13.45. rolf var mer imponerad av mitt stordåd än arg för förseningen. han bad om en djupgående analys och jag förklarade glatt! sen var trettiominuterslektionen till ända, och likaså fredagens skoldag. jag highfivade med mig själv, sen när ingen såg. :D

sen kilevippade jag ner till ica, där fanns det diverse förklädesklädda personer som bjöd på fredagssnask. en förklädesman tyckte att jag skulle smaka på "supergoda ishavsräkor (typ.), lååångsamt upptinade i kylen!!!" fast att eftermiddagssuget verkligen hamrade mig i bakhuvudet, så förklarade jag att jag inte orkade skala, (fast mest kände jag mig lika orutinerad på att skala räkor som jag är på att skala potatis, och därför ville jag inte stå där och göra ett tafatt, pinsamt, misslyckat försök mitt inför värsta vm-mästaren i räkskalning...) och försökte zick-zacka mig iväg utan att bli påkörd av helvilda barnfamiljer med rabattkuponger och vilt skrikande barn fasttryckta i kundvagnen. men ack, så var det en man som lyssnat uppmärksamt på serviceinriktnings-lektionerna, och han skalade en räka åt mig. lycka i vardagen, bingo en gång till! sen kom jag på att jag borde köpt en påse ("TILL SPECIALPRIS!"), men då stod jag redan och svettades i icakön som var så kaotisk att "personal till kassa 4, personal till kassa 4 tack!" ljöd i högtalarna. och återigen känner man sig som en karaktär i smala sussie när man förundras över att affären har alla kassor öppna en dag som inte är dagen för jul- eller nyårsafton. småstadsidyllen dansar och ler.

eftermiddagen bestod av projektarbetande. kvällens utmaning var att iscensätta soppätning för två personer, fota, och sedan äta upp den dubbla uppsättningen soppa + tillbehör på egen hand. vi kan ju säga som så.. att det gick. till slut. sen kom en fredagsfavorit i repris, lisa hedin kliver innanför dörren och gormar. :D vi trixade med något försenade hemligheter, diskuterade tidigare utseenden och gjorde ett dansuppträdande på gatan, och blev till sist uppraggade av en okänd bil med en okänd man i, (som senare uppgav namnet erik andersson. helt random.) bilen rullade tills den stannade på västerbyvägen, där fick man spela sällskapsspel hur mycket man ville med stevie och isabelle och jesper och fredrik! det var skrattigt och fnissigt och alldeles pinsamt mycket felgissningar. tips för succé i alla kategorier som finns på frågespel: bli grek. ALLT verkar kunna kopplas och listas ut tack vara grekland/grekiska. det var roligt, roligt, roligt. pulkaåkning känns som nästa givna gren, gott folk. :)

imorgon händer så gott som inget. kanske ett biobesök, kanske ett telefonsamtal från jobbet 06 imorgon bitti? det känns därför lite som att skjuta sig själv i benet att sitte uppe nu. skadeskjutna rådjur. eeeeehehe. TRÖTT.



när ska vi vara rosenkindade och sjövilda på en sjö nära dig igen, emte skämte jämte(lag)!?!?!


helt ärligt...


... vilka fan är ni som läser?!?!? ibland får jag prestationsångest blandat med en lite lätt släng av nervositet, tänk om det sitter någon därute som jag borde imponera sjukt mycket på? isåfall ligger jag ju på minussidan. :<

SKICKA ETT JULKORT FÖR JAG UNDRAR SÅÅÅ! (en kommentar går också bra, och man får gärna skriva dit en vacker kärleksdikt också! eller ett kakrecept, eller en spotifylänk!)


mini-lilla gubben på circus. det var asvarmt i tältet och alla barnen var beväpnade med epelepsiframkallande ljusstavar. kom igen, old fashion cirkus, kom igen?





NOAH OCH VALEN VALSAR:







DAGS ATT AGERA?






GÅR ILLA:


HANGING AROOOOOUND. (drömmer om fuck you-pekande tomtar och ligger vaken hela natten efter ett endaste minimalt avsnitt av 'det okända'. utan någon att resonera fram något vettigt med så kan en stol i mörker seriöst vara så läskig att det framkallar sendrag i nacken. jag är stjärnan i min alldeles egna b-film.)


ett pucko kramar ett annat pucko. kärleken äääää-äää-äääär.



jag bara jobbar och jobbar och JOBBAR:


känner plötsligt att spontant, enormt, obotligt sug att boka shoppa loss på en
p&l-biljett och sedan gå i ide tills det är dags att använda den. fast FÖRST, ska
jag till mormor och mixtra med smörgåstårta. mitt projektarbete kan bli den bästa
minnessamlingen, jag tror jag valde rätttttt. det är så kallt att andetagen liksom fryser
innan de hinner ramla ur kroppen och jag har självklart skor som icke är gjorda för
vinterbruk. däremot har jag den tokmysigaste tröjan som inte i grunden är min, men
som jag har adopterat lite på prov! nu ska jag halka iväg igen, här nedan kan ni skåda
en söndercelebrerad 18årskatt och två partners in crime. F-A-N vad helgen svängde, kattn.




RSS 2.0