HON SOM KOMMER DÄCKA PÅ ARLANDA:


jag springer runt och gör ganska viktiga saker istället för att varva ned lite och försöka sova, som att t.ex måla naglarna, och blogga! ;) ganska snart har jag en färdigpackad väska på förhoppningsvis under 20 kg (min uppfattning om hur mycket 20 kg är kan uppfattas som luddig, haha....) nu fattas bara detaljerna som man alltid kommer på när man kommer till arlanda..... tänka, tänka, tänka! planeringen går iallafall ut på att jag drar till det franska riket tills på fredag, sen mellanlandar jag hos en efterlängtad manlig figur över helgen, efter det ska vi på fransk teater på måndagen, och SEN är jag tillbaka på basen om precis en vecka! då kommer jag ha panik över allt som rör skolarbete/projektrapporten/högskoleansökingar, MEN TILLS VIDARE... så ger jag fan i det. :)




jag fick min present av lisa idag, TACK KOMPIS! jag öppnade den helt högtidiligt på icaparkeringen, och lisa tyckte att jag skulle tända dem och försöka ta det lugnt ikväll. jag väntar fortfarande på effekten.... men tack igen! :*




på tal om ingenting så ser jag och peter ut såhär när.... han lurar mig att pussas FAST HAN HAR SNUS I... hahah ååååå, jag har missat det, fram tills nu!! hur fan då, kan man ju dock undra när man tittar närmare. uuu-ääääh. bilden blev oglammig på en hundradels sekund. :D (för den var glammig innan.)






vi har gjort en del ihop:







ROM: 2005.  MADRID: 2009.  BARCELONA: 2010.  PARIS: 2011. KA-TJING.


(vi anser därför att vi har en del erfarenhet efter tre skolutlandsresor där sömnbristskratt, skrikande skavsår, vidriga toaletter, uppätna prydnandspäron, borttappade medresenärer, vingliga våningssängar, stulna frukostmackor, hotande flygstrejker, ekande italienska gympasalar, alldeles för gamla engelsmän, tusenmilapromenader, hysteriska spanjorer och en grym känsla för ansvar för varandra har växt med oss! DET HÄR BLIR FJÄRDE OCH SISTA GÅNGEN, PUSS OCH HEJ, IMORGON BITTI SKA VI UPP I LUFTEN!)





KAKTUS


först på dagordningen:
tack till den som tappade min kamera i golvet (eller gjorde något annat våldsamt med den) i lördags, nu funkar zoomen igen. <3








jag försöker snickra ihop småbitar från ett ganska stimmigt samtal från i lördags kväll, där det konstaterades att det är såhär man trivs som allra, allra bäst. bättre än så kan man nog inte återberätta det, NI-ÄR-SÅ-BRA. :*

hahha, jag och kattis var ute och traskade när earth hour slog till förresten, för vi skulle lämna en bil, och man kan väl säga att besvikelsen som vi upplevde förra året då kommunen inte släckte ner fast de lovade.... byttes ut mot helt andra känslor! det var verkligen t-o-k-m-ö-r-k-t överallt och man såg i princip en stor vägg av mörker, en maffig stjärnhimmel och några ljusglimtar här och där orsakade av förrädare! heja moder jord, hoppas du hann ta ett riktigt djupt andetag! :ddd



klockan 02.50 hämtar rolf mig. iiiiiiiiiiih. närå. men, att ha med "växla till euro" på dagens checklista tyder på en bra dag!






see caesar, see brutus, see success is like suicide



Coldplay – Lost

Muse – Starlight

helt sjukt i huvudet vad bra. :)


SVANSKOTESKAVANK:




HÄR HÄNGER ALLT SOM JAG VARIT SEKUNDER FRÅN ATT KNÖLA IHOP OCH SLÄNGA MEN ISTÄLLET INSETT ATT DET FAKTSIKT ÄR SÅHÄR SOM LIVET PÅ EN PINNE SER UT OCH DÄRFÖR SÅ HÄNGER ALLTSÅ LIVET PÅ EN PINNE NUMERA PÅ MIN VÄGG, FAST PÅ EN TRÅD. KONTAKTLIM, HÅKAN HELLSTRÖM & SÖMNMOTVILJA SKAPADE DENNA OREDA AV KÄRLEKSFÖRKLARINGAR OCH PÅSKKORT OCH TIDNINGSURKLIPP OCH GRATTISLAPPAR OCH IRRITATIONSMEDDELANDEN FRÅN LEKTION OCH ETT BUSSKORT FRÅN SJÄLVASTE BARCELONA OCH LATINCITAT FRÅN EN FANTASTISK MAN OCH ALLT DET HÄR ÄR LIVSVIKTIGARE ÄN ALLT ATT LÄSA IBLAND OCH MINNAS FÖR    LAPPAR    MAN    SKRIVER    NÄR    MAN     HAR    BRÅTTOM     ÄR     ALLTID     ÄRLIGARE    ÄN     LÅNGA TEXTER    SOM     MAN    FILAR PÅ           I             FLERA           ÅR.

dagens samarbetspartner: den ökände piraten caps lock.



x vad sysselsatte  man sig med när stormade upp på sitt rum och "skulle ALDRIG mer komma ut!!!!!!" när man var i den åldern att man inte hade en dator på sitt rum? VAD gjorde man i flera timmar därinne? här behövs vidare forskning!




ENERGIKRÄVANDE TORSDAG:





vi spanade på fn-rollspel i falun från gräddhyllan med medhavt fika, jag, bulldozer och den där elina!


UPP, UPP, UPP...


... och ner som en snedgräddad pannkaka.







BUT HEARTS DON'T BELONG IN CHAINS


Jackie Greene – A Thing Called Rain


not every bird will sing for you, don't matter how you ask her to!

Jackie Greene – I'll Let You In




jag sitter och tänker på hur sommarregn luktar och hur bra det är när flera hjärnor kan halka in på precis samma spår helt utan trassel! jag tömde min ipod förut idag, för varje låt jag hade har skavt hål i mina trumhinnor vid det här laget och det behövdes nytt! SÅ, johan skickade över en rolig mapp med århundradets festligaste låtar som tog oss tillbaka till disco på stureskolan.... svaga minnen av den allra första mascaraborsten som stacks i ögat, och jag har skrattat så jag krampat åt eländet. SÅ, nu har jag en hel armé av taggade låtar att springa runt till. T-A-C-K broder! (nu kan du få göra mat med om du vill!)




handstil: okänd.

(HE-HE-HE.)


MÄRKER DU HUR FORT DET GÅR?


godkväll!
vi inleder med en isbrytare:







idag har jag gått runt och haft ont i skallen och fyllt nitton på samma gång, hela dagen. SIMULTANKAPACITET?! peter vaknade (något yrvaket...) i samma rum jag vaknade i imorse, moster och mormor kom på fika, johan orkade inte köpa present, jag fick kaktusar av edde och pappa, katte, gustav och erik kom och sa hej och lekte tacosmys framför desperate housewives och big brother på kvällen. jag är helt lugn och helt nöjd. jag älskar så många saker så mycket att hjärtat slår volter på studsmattan så den går sönder (HAHA-HAAA... förlåt.) och det känns som en sån kväll när man skulle kunna sätta sig med penna och papper och skriva ner bra saker med livet tills handen trillade av. sen kunde man skruva fast den och skriva lite till. så-är-det-faktiskt-nu!

The Perishers – Best Friends

i lördags var det kanske, så låg jag och skrev blogginlägg i skallen om min helg, för jag tyckte den var så bra, och att det några rader av dagar som man vill komma ihåg lite längre! därför låg jag alltså och kom på helt galna formuleringar som skulle beskriva hela karusellen i snygg detalj, men nu vill jag mest bara dokumentera att det var en sån helg som skickar alla tummar uppåt, för vi har allt fredagsmyst i vikbyn och lördagsmyst i borlänge/pålsbenning och söndagsmyst i martins cpsköna soffa. däremellan har jag jobbat och peter har lärt sig att baka natt-kladdkaka iförd kockhatt och förkläde och magsäcken har frossat i pommes & curry-dip och det har hunnit vara vår-vinter-vår igen, och ja, nu är jag nitton år i staden där jag växte upp och så.




carl grinpenhjelm äter en sorgligt, ensam lördagsmiddag på max!


HABLO EN SERIO, HIJO!


jag tror bestämt att en trind (det är ett sånt där kalasord som har fäst sig i hjärnan sedan man läste barnböcker om trinda små julgrisar, för det låter så snällt och mysigt. :D synonym: tjock, rund, fyllig, knubbig, rundlagd, rundhyllt. ni fattar grejen!) liten blåval har bosatt sig i min mage och vältrar sig runt och snackar valspråk (doris i hitta nemo, hjärta!) samtidigt som han blåser ut bubblor genom sitt hål på ryggen som virvlar iväg i resten av min kropp då och då och sprider f-r-e-d-a-g-s-m-y-s-p-i-r-r-e-t som gör hela apparaten som heter hanna helt jävla CPLYCKLIG. (jennifer i i rymden finns inga känslor, hjärta igen!) det hela avslutar vi med en massa !!!!!!! och :*:*:*:* och liknande larv. fred & kärlek & don't drink & drive!

Coldplay – Lost+ (with Jay-Z)
(varför tror jag att det bor en val i min mage? vi har haft mindfucklektion med hasse.)



vad jag klassar som kanske århundradets bästa skämt, fast... det är inte alla som håller med. :D





THE HEART OF LIFE IS GOOD:


exempel på gånger jag har skrattat ihjäl (med betoning på ihjäl!) mig utan klar anledning:









P.S!

projektrapportsskrivning & the kooks gifter sig så fint!



FN:S GENERALFÖRSAMLING BACKAR IKKE


jag och bulle-full-rulle sitter i skolan och drunknar i skoltrötthetens bottenlösa hav..... langa flytboj.



FIN-T.



!?!






idag upplevdes ett "jag är vuxen-du är barn- fuck you!-moment" och jag har munsår på läppen,
vagel på ögonlocket och skrapsår på knäet. upplevelsekvoten is nådd!



and your smile changed like a hurricane!


sitter förresten och biter på naglarna över att det ska bli kärnkraftsexplosion i japan som tar död på hela jorden. i lite runda svängar sådär. jag undviker snart nyhetssändningar. STOPPA-HUVUDET-I-SANDEN-EFFEKTEN. (fast, med ett litet periskop (?), sånt där som u-båtar har, som ändå sticker upp för jag vill hemskt gärna veta hur det går.... ) samtidigt som jag inte vill alls! varför kan inte allt vara vattentätt och supersäkert och oförstörbart så man slipper vara nervös........ och vafan, stackars, stackars japan. :<

"Många ville till exempel veta om vi kan vänta oss plundringar
i spåren av förödelsen. De fick svar från den svensk-japanska
familjen Shimoyama-Sandström: Nej, det anses för skamligt
att stjäla från folk som lider.
"

åhå, karma har rubbats ur funktion, tror jag!




för VEM har väl inte ett snurrande huvud?


en orolig, nervös och gnistrande personlighet som trär idioti på spett och flamberar hela alltet kolsvart! RING TILL MIG? (idag fick jag ett sms av en okänd person med ett nummer som icke finns att spåra, HUR spännande är det?! :D jag kan vara en sån där som svarar på sina egna frågor utan att någon annan får chansen och tala om att det är precis lika spännande som det är surt när det visar sig att det var ett felskick! ;< MEN, hoppet lever alltså finns det, HE!)

annars, sak jag lärde mig igår: namnet filip betyder hästvän på grekiska!1 "vem vet mest" är rena guldgruvan i oviktigt vetande, och i den gruvan jobbade jag och slet i igår, yrvaken, lite döende och panikrädd (för jag drömde att sons of anarchy-killar hade klippt mormors telefonledningar och gömde knark i våran källartrapp, vaknade svettig och nästan strypt i en halsduk! ;<) när jag låg där i sängen mest hela dagen och såg på det fantastiska svt-programmet,  återuppstod litegrann
någon gång framåt eftermiddagen då emelie ramlade in och hämtade sina kläder. jag hälsade glatt med ett "MMMMMMMM... dina strumpbyxor är sönder......!?" och vände upp den kalla sidan på kudden och somnade om. strejk mot att göra något vettigt på en söndag, blir bara vettigt.. på en söndag? ja-a-a-a!

lördag var R-O-L-I-G-T, mest för att mirka hoppade över staketet och rymde hem till emelies mormor & morfar, men jag fick också betyget "hanna, det enda du gjorde var att sitta och skratta..." av gustav, och det
betyget är att lita på, för han var den enda där som fortfarande ägde rätten att vrida om en
bilnyckel när det var dags för transport till vårat glamour(l)ösa stadshotell! :d

om en vecka imorgon fyller jag nitton, om två veckor imorgon ska jag + ett gäng franskspråkiga amatörer inspektera den franska vårluften  och tunnelbanor i paris! :*


FINA, RARA HÖGSTADIETID, KOM HEM SÅ FÖRSÖKER VI IGEN? (fast så bleknar nostalgiflinet rätt fort och man inser att den enda höjdaren med högstadiet egentligen var att lars melén släpade ut oss på en massa överlevnadshajker, samt att man kunde göra om alla namn i historieböckerna och sedan skratta med emte tills man blev utkickad ur biblioteket.) ack, ljuva tid. fast liksom ändå inte. =)


LÖRDAGENS EFTERSLÄP:









http://sv.wikipedia.org/wiki/Aboriginer


"En äldre svensk benämning på aboriginer är australnegrer. Ordet australneger är starkt kopplat till rasbiologiska fördomar och förtryck, och undviks oftast. Exempelvis beskriver läroboken Skolgeografi i två kurser från 1925 australnegrerna som "svagt byggda varelser med stort huvud, långa armar och en apartad klättringsfärdighet", och förtäljer vidare att de är kannibaler och har föga utvecklade själsanlag."


EN HIMLA MASSA BRA SKRÄP BARA:





jag har yrat runt hela dagen och städat, plockat, dammat, limmat, klippt, knutit och NU är mitt rum helt färdigt! HÄR VILL MAN VARA. :D emtis och hunde sitter i min säng och gör de allra sista detaljerna på mitt projektarbete, och ikväll ska vi hitta på ännu fler anledningar att fira! bara helt bra! :*



DAGEN DÅ VÅREN KOM:






det är nu det är sådär svårt att hålla sig för skratt precis hela tiden. godmorgon mysiga liv! :)

(mer lätt är det förstås att hålla sig för skratt över att mamma kommer hem från thailand ikväll och vårat hus ser ut som det har drabbats av en lättare jordbävning......)



HER NAME IS YOSHIMI:


she's a black belt in karate!




finare än smuts! (vi borde prata om det oftare!)



roast toast


idag la jag och min frisörfaster upp en plan för att skänka mitt hår livsglädjen och kampviljan tillbaka!
hon klippte av svintotopparna, jag köpte mirakelschampoo för 500 spänn och
lovade dyrt och heligt (ganska dyrt.. halvdyrt och heligt, iallafall!) att finta bort
plattången alla gånger då det inte är absolut kanonnödvändigt!

detta ska leda till att mitt hår är starkt nog att användas som länk mellan traktorn och vagnen på vår studentdag, samt är utväxt till önskad längd! mitt hår ska alltså få vara ifred och tänka över sina hyss, och
jag ska hålla det lika obehandlat som självaste pocahontas skulle gjort! PLATTÅNGSDAYS ARE O-O-O-OO-O-VER! hahha, vi kallade det hela en.. mellanfrisyr! en genomfartsfrisyr. en korridor. ett mellanrum i tillvaron.

frågan:

har jag fått något tungt tappat i huvudet?

svaret:

ja.



vi bar ut hår på bår!




BEDS ARE BRINNING!


vet ni?

idag besökte jag och min äldsta broder
(som fick mig att skratta så riktigt och härligt som jag inte gjort ända sen... tidigare idag i skolan när isabelle berättade historien om hur hon lyckades vakna i panik halv sju och sprinta iväg till bussen "som gick åt fel håll!?!" hur som helst så tycker jag tokmycket om min bror, trots att jag
tycker lika tokmycket om att klaga om/på honom, jämt! vi använde en purjolök som växelspak och jag stukade mina käkar när jag försökte hysteriskratta så mycket det gick samtidigt som jag långsamt kvävdes!)

SLUTET PÅ DEN VÄRLDSLÅNGA PARANTESEN ÄR HÄRMED NÅTT, CEHCK.


.. iallafall! vi besökte en lägenhet för att vattna blommor och jag drabbades av en väldig lust att bli någon siffra äldre och ha min säng på ett alldeles, alldeles eget ställe! (alternativt dra det den snabba vägen och helt simpelt byta lås på dörren och fira upp mina egna tillhörigheter med ihopknytna lakan! tänk lotta på bråkmakargatan på tant bergs vind, den stilen!)

fast, sen åkte vi därifrån med purjolöksbilen. utan ett enda listigt låsbyte utfört.




HEJRÅ


AAAAH!

jag har återförents med min favoritlåt från när jag var cirkus tio-tolv och mittbenans ansikte utåt!!! jag blev så glad, för jag hade glömt den, och det blev sån där kors-och-tvärs-koppling i hjärnan när det plötsligt gick upp för mig vem hon är. AAAH VILKET DUNDERFYND! vh1 borde hyllas med rosor och champange!

såhär låter alltså mästerverket som jag spelade sönder och samman på cd-skiva under tidigt 2000-tal:
A Camp – I Can Buy You




det hela firar vi med en bild på en ung och missnöjd edde i sommarmiljö!


TILL ORDBÖCKERNA: FRUSTRATIONSFRILLA.










mamma skeppade iväg till thailand och vi passade på att måla en vägg med smält marabouchoklad, det blev succé! fast sen kom digerdöden och tog inspirationen och allt som skall pryda mina hyllor och väggar ligger liksom forfarande i drivor på golven... annars är det prydligt, tycker jag, fast martin timell skulle nog sätta kaffet i halsen samtidigt som han drabbades av någon svår form av nervryckningar om han skulle kliva över min tröskel och se alla fuskmålade hörn och nerkladdade lister, sånt som jag döljer genom att ha en taklampa som icke släpper igenom något ljus att skylta med! FARVÄL, FAVÄL!

"nja. det var ju inte riktigt fackmannamässigt gjort kanske..."

idag gjorde jag och min kompanjon lisa egen glass efter skolan. hon hann dock åka hem innan den stelnats till ätbarhet. det måste vara karma. :*



vågar och stjärnor och rymden av tyngden, skimmer, kula, smula. tusen gånger oooooooom!


man vet att det är natt när man kommer på sig själv med att sitta med huvudet på sned och stirrblicka i väggen samtidigt som man tycker att 'gubben i lådan' faktiskt är rätt djup ändå.



nästa projekt: en ny blogg i raden.



MJÖLKEN ÄR SLUT, JOHAN!


jag delar bostad med två killar som har ett sinne för ordning och reda i klass med två förståndshandikappade babianer i svår trotsålder. kompisar, det går faktiskt inte bra nu.




jag menar DEN DÄR känslan.


THE NAME'S SO NICE WHEN YOU SAY IT TWICE:





RSS 2.0