WE KEPT THIS HAT OF BROKEN DREAMS


"jag kanske snor dina kläder och har dom på mig om dom passar mig...."

(närbildernas okrönta mästerfotografer)



"...FÖR JAG ÄR EN ZIGENARE!"


idag har jag seriöst aids i koncentrationsknölarna. malaria i fokuskörteln. obotlig kolera i sitt-still-och-gör-det-du-ska-muskeln. om jag hade klampat i målarfärg innan jag började vanka planlöst mellan datorn-sängen-kylskåpet-badrumsspegeln så skulle mina fotsteg synas varvet runt, ett par tre miljarder gånger ungefär.

nu ska jag göra att försök att trippa iväg och bli sällsynt begåvad på franska! barcelona i september och paris i vår? skolfinansierade utlandsresor, sverige sverige älskade land! :* (en tiger som skräms, vad är det som hääänt?)



igår orsakade linas kvällsbok (fortfarande bokversionen) det våldsammaste skrattet i min bokläsarkarriär. jag MÅSTE tipsa om sidan sen. det var hörselskadade hamstrar, peter och mitt skratt som inte ville sluta där i sängen. man sover gott och djupt efter skratt tror jag, jag minns inte ens att jag blev väckt när rödfärgsmannen lämnade hemmet imorse! :o







GÅR BRA


På beundrarlistan idag:

1. Spiderchick
2. Alla lärare med lite glöd i ögonen
3. Den som uppfann, konstruerade och slängde ut Varma Koppen i handeln

(Det kan vara dags att börja blogga på den korrekta svenskan med stor bokstav. Jag bloggskriver i skolan. :<)

är det något magiskt med tv4 förresten som gör att alla som arbetar/arbetat där slutar åldras?



exempel 2: MARTIN TIMELL!?!?


<3


"..men lisa har match och kattis har match och issa har match och....."
"...MEN DÅ HAR JAG OCKSÅ MATCH.."

"då ska vi FAAAN dra till vikmanshyttan och sitta på folkantaket
och ringa tom och fråga om han vill följa efter oss."

"jag kanske, KANSKE har bil hela kvällen då! då kan vi göra vad du vill!"
"då ska vi festa, i bilen, isåfall!"
"...."

jag pratade/skrattade nyss i telefon och blev sådär löjligt till mig som jag blir när jag pratar med emtus. räknar man ihop mängden information som vi får ut av det som sägs, med tanke på hur många ord vi faktiskt är uppe i, så skulle... det inte bli så... informativt ändå. :D jag har iallafall raggat en eventuell inhoppare till lördagsmorgonens slavarbete. smilin' next to operah and the queeeen!



in action!








SNICK-SNACK-I-EN-SNICKERS-ASK:


  • gatubelysningen, är den tidsinställd, eller tänds den vid en viss mörkergrad?
  • om man säger att det är typiskt svenskt att tycka "jag tror inte på gud, men jag tror på något!" eller att blockera det tomma sätet brevid på bussen med väskan, så tänker jag komma med en till: "jag läser psykologi, för det det är så HIMLA intressant."
  • jag är  toksugen på pojkvänshandgjorda pannkakor med jordgubbssylt och grädde. ICA GOTT LIV.
  • jag har köpt en kalander nu, i ett försökt att beta av listan på alla grejer jag pratat om i månader att "det ska jag faaaan köpa när jag får lön!" förut var jag världens mest ostrukturerade människa, (kattis brukar kalla mig 'ofokuserad' också, det kanske är lite lika?) nu har jag slängt mig huvudstupa över till andra sidan och blvit KOMPLETT BESATT av planering. isabelle fick ingripa till slut när jag satt i fredags kväll och ville planera in alla (o)viktiga saker jag (inte..) skulle göra på lördagen, med ett hederligt "men hanna, VARFÖR då!?" förlåt då.
  • jag vill måla mitt rum i färger som sätter snurr på hjärnan (som förhoppningsvis drar med sig motivationen, inspiration och revolutionen (?!) på samma gång) och gör livet härinne lite mindre mellanmjölkigt!
  • vilket är egentligen mest vråldumt av att: 1. må dåligt men hela tiden påstå att allt är toppen. 2. egentligen må bra men hela tiden påstå att allt är botten. !?!?!??! har livet förresten blivit svartvittgrått och färgfritt om bara delar in hela världen och allt som händer i den skalan?

  • jag kan snart vara er vän med bil.

en gång i tiden gick jag i ettan, gick valborg åt helvete, gick jag den gråa asfaltsmilen till vikmanhyttan den första dagen i maj. det gick det också.

:)

 

 

 


http://open.spotify.com/track/6T0hMgkwPHNXCVOPtfBFXP








let's burn the roof, and then we'll do it agaaaaain

veckans babes:


vänster: blåbärspajstunga! (med en ram av snart blondinbellaaktigt, onaturligt raka tänder som ett resultat av 2 års risktagande att få skavsår i munnen så fort det skrattats för effektivt! tandställning, snart inte i en mun nära mig!?? höger: glutenfria kolbitsmuffins som chillat i ugnen ungefär 3 gånger så länge som de skulle. bristande kommunikation i köksavdelningen, och en envis doft av brandrök som vägrar släppa taget om hela nedervånigen. :<




LET'S DO IT DO IT DO IT?

(vore jag min käre gamle engelskalärare/klassföreståndare på vasaskolan nu, så skulle jag beskriva läget som att vi tagit oss till halvtid igenom helgen. (han jämförde gärna våra tre högstadieår som tre perioder i något sportsammanhang, egentligen ganska pricksäker tolkning? i de sista minuterna i sista perioden står det mesta på spel, men det är då både spring-i-benen, kondition och skolmotivation försvinner spårlöst. klockrent, eller bara vrickat a'la larsa.m? have it your wäy!) IALLAFALL, så har domaren visslat i pipan och jag chillar i mitt hus.)

(fast nu var det så länge sedan jag skrev det där att vi helt klart har börjat på andra halvlek.)






de senaste 24 timmarna
(plus de 24 före de också egentligen!) har varit party. ett spiknyktert kalasparty på ett bananskal där det bara är att go with the flow så blir det mesta bra på vägen. :)
igår kunde det avnjutas mellismys med mackor och oboy och ett fullt utvecklat krig (one tree hill vs. simpsons på teven. gay. gay. gay!) efter skolan med en utslagen målare, som sedan byttes ut mot tacos-ostbågar-cola-intag på avancerad nivå med sofie och isabelle framåt kvällen! jag fick utlopp för min helt tokiga längtan efter sällskapsspel som har dykt upp på sista tiden, och vi rev fram det gamla gladiatorernaspelet! vi krånglade oss igenom det en gång, hade koll på vh1-nedräkning på teven, pratade, skrattade, invigade kalendrar, sofie fick hämtning och när klockan visade 00.03 så minns jag att mina ögon var så fyllda med småsten, och isabelle sov redan brevid mig. nästa gång jag tittade på klockan var den 01.43, för då ringde en hästmaskklädd man och väckte mig, han stod på min trapp och ville sova i min säng. OCH DET FICK HAN VÄL DÅ..... vi vaknade upp som mamma, pappa, barn där i sängen imorse, mannen som är expert på att snooza skulle ännu en lördag med morgontåget. :)


"men jag ser inget! still! still! still! FRYS!"



halva lördagen ägnades sedan åt följande:





nyss försökte mamma och leo (ska vi skrota lenne och börja säga så nu?!) lura med mig upp i kyrktornet. jag tackade ovänligt och bestämt nej, och planerar ensamkväll med djupdykning i godispåsen och ett tankspritt telefonsamtal med en bästa vän som landat i... skåne idag? men det finns väl en rimlig förklaring till det med.. :)





HAHAAAA


saker som inte bör lämnas obevakade i en ugn: muffins.


NAOONAOOO


igår var en konstig dag som övergick till fin nånstans samtidigt som vi fyllde magarna med nummer 14 istället för aidskallops i skolan. :] prio 1 nu: FRUKOST.






det blir synd om den som kastar första stenen


fortfarande deeply down imponerad av alla som vågar.

ny musik på ipoden och inget regn denna morgon. psykologi, thaimat, fika i säter.
blev livet enformigt eller var det bara jag?


K






If a married man, a married man fucks a catholic







giraffkaraff


det är så löjligt tokblött ute att mina fötter är lika skrynkliga som när jag föddes.


SLEEP OTIGHT


jag har ägnat de senaste... kanske 3 timmarna (med avbrott för kakpaus, fångarna på fortet i ögonvrån och facebookhäng) till att sprätta loss, skura rent och plocka tillbaka (haha, jag jobbade efter mall, på allt utom esc-knappen och enter, typ.) alla knappar på vårat gamla tangentbord som legat nere och skräpat i flera år. det var en intressant resa, mycket blonda hårstrån, colaspill, nåt asäckligt som såg ut som en platt liten skalbagge. men nu är det gjort, och nu är det mitt, det skönaste tangentbordet på hela norra halvklotet! det ser sådär kavat och avigt och alldeles utstickande ut, kritvitt som det blev efter lite skurmedel, tillsammans med min i övrigt rätt.... svartklädda datorfamilj. men här finns ingen plats för rasism, välkommen lille kompis! :)

(bäst av allt var kanske förresten att jag inte ens kollade om det funkade innan jag började. kunde blivit en sur överraskning på upploppet.... nu är det jag, nackontet och varm oboy! let's chillit!)



kom och laga mig något äkta och ätbart, lasagne, stuvade makaroner eller PLÄTTAR!??!



iglu & hartly & hanna.b


och andra källor till glädje:

två ögon som möts och snuddar vid samma tanke
att ingå i nån annans planer
kliva ut i strålande solsken när man stått i skuggan
folkmängder där alla går in för att bara ha roligt
diskutera och få ärligt mothugg tillbaka, inte bara mesigt medhåll
bli så glad över något så plötsligt att normala fotsteg känns omöjliga
köpa festis på lidl en vanlig måndag

Iglu & Hartly – In This City


jag vill faktiskt bara säga, att idag hejar vi på kärleken!






VECKANS BABE


solklar fördel med att vara mellanbarn: jag behövde inte vara först ut med att prova på det utflyttade livet, och jag kommer inte heller vara sista ungen kvar här hemma.




jag tog den ultimata kölappen.




HAHAH









the heart of life, is good!












man kan säga som så, att kvällen började som en fredlig kräftskiva i malmgården (som johan och den andra, lite mindre närvarande värdinnan ska ha all creds för, bra bra bra!) och slutade i ett hest gapskrattande, haltande blodbad på vägen mot mc donalds. jag lånade en byxklänning (ja, hur låter det liksom? men det var egentligen inte konstigare än en klänning, fast med den fina finessen att det var omöjligt att göra troschock. :D fantastisk skapelse, jag vill aldrig lämna tillbaks den, emts!) och tappade inte bort något. linn önskade helt fel låt, johan gömde kebab i lösgodispåsen, folk verkade ovanligt sams med varann och ingen drunknade i älven. tummar, uppåt!



med risk för viss dubbelmoral, jag vill läsa den. amen. överlevnad på ett fat, jatack.






weeping willows, wooooh-ooohh!


nu blev det en sån där stilla söndageftermiddag när den enda varelsen som andas här i huset är jag, när mitt sug efter en liten mjukistuss till innekanin som krafsar runt och kapar sladdar växer sig ett snäpp starkare. såna knäpinfall brukar dock lossna och försvinna rätt rejält när jag spontan-sover-över hos någon eller är ute från morgon till kväll, rätt glad över att inte ha något speciellt där hemma som kräver varesig omtanke eller morötter. men just idag vore det guld och gröna skogar med en liten fyrbent varelse som nosar på allt och som man kan nosa på. ÅH KANINBÄBISAR JAG DÖR NU! men. ja. nyss gjorde jag dagens enda kraftansträngning och hämtade min väska från förfesthuset, resten av dagen ska jag ligga i sängen, sukta efter asgod juice som fanns i pålsbenning förut en gång, låtsas plugga matte och troligen somna innan det blir mörkt! min telefon är där jag är, var god slå en pling för allmänt skvaller och delat sötsug. :)




bilder helt utanför sammanhanget. vi chillade på p&l. helt enkelt.


it's a july-thing.





IT  TAKES  A  FOOL  TO  REMAIN  SANE!



1901




vem hade ens nämnt bilmärket om det hade rört sig om en vanlig volvo?



I'LL SHARE SOME WISDOM WITH YOU


mackor med för mycket smör och kall falukorv på framför datorn, och iskall mjölk. som jag saknat det.


"riverside mother.... cykel, dyryryryryryyy!"


okej. det första jag känner är extrembehovet att borsta tänderna i 45 minuter, minst. sen känner jag med fingrarna över ett rött fett streck på knäet, ett rätt skarpt minne av mig, emelie, en vält cykel och en pysande schweppes-flaska mitt på en kolsvart väg halvvägs till stan. men mycket tydligare än det, så känner jag mer och mer att gårdagskvällen seglar upp till en solklar topp-3-kväll. vilt snurrande och tryggt invant. hur fint? :] jag befann mig i skedposition hemma i sängen vid 4 inatt, klockan 7 ringde 3 olika klockor (i mitt huvud kändes det som kyrkklockor 1 meter från örat....) för det älskade pojksällskapet skulle ut och åka tåg. själv somnade jag om och vaknade betydligt senare, smsade den vanliga "hoppas-alla-lever"-rundan, fnissade åt lite kamerakort och började planera för eventuell storslagen frukost. baconfrukosten, som i all ärlighet avnjuts bäst i sängen, när peter är med!

waka, wakaaaa, it's time for cykelutflykt till emaus för att hämta hem kvarlämnad väska med diverse viktigheter i! och snälla ni, ät en riktig flottpizza idag, och skänk en tanke till mig som inte har råd ens med en pizzakant. lön på onsdag, skuldlistor ska brinna och jag ska köpa mascara! DEN 25:E SMÄLLER DET?!



jag, i eftermiddag, troligen. jag presenterar stolt skansenkultingar, i brist på bilderna från igår som än så länge bara lever drömmen i kameran! (kameran som genom ett under faktiskt fortfarande funkar?!)


THIS IS BAD, REAL BAD MICHAEL JACKSON!




WHAT DID YOU SAAAAAAAY? lokaliseringen är vikmanshyttetown. emte och simon "snickrar" på en bil och jag tänkte besöka duschen vilken minut sen helst. :] nyss skjutsade peter och martin hit mig, för edde hade lagt beslag på både hemnycklar (och jag var därmed utelåst, great!) och vår pappa, den enda skjutsmöjligheten. här ska det chillfixas till i eftermiddag, sen beger vi oss till milkolands böljande kullar på kräftskiva. vår egen tolkning av kräftskiva dock, det lutar mer åt ett gäng grillkorvar eller liknande.  kräftrensande innebär bara psykbryt och en löjligt liten mängd äterbart "kött" efter allt slit! nästa manöver är att utrota en envis invånare i vårat östra grannland, en lysande röd liten skönhet som inget smink i världen kommer kunna dölja. fram med råttgiftet! :<



Black Eyed Peas – Imma Be


EXTREM ÖVERLEVNAD:







snart i en vikby nära oss:




skolstart för mig (förutom lukten av ny bok, och själva ljudet när man liksom bryter tillbaka bokryggen för allra första gången, så det sprakar lite hemtrevligt i papperet!) är en pepparkaksbrun isabelle, nybakad med grekpajer och medelhavssalt i håret! COMON OVER, COMON OVER BULLEEEEE! :*

(jag väntar på stjärnor nu, det blir en kvällslig/nattlig promenad med katten i den vita hatten!)


THERE'S PLENTY OF CONNECTIONS


idag har jag:

1. cyklat till skolan, fått hjärnstillestånd och promenerat hem. räddningsaktion utförd, goldis är på säker mark igen.
2. fått mms-besked att min dator är återställd till det normala igen, på obestämd tid skulle jag tro. puss på p.w. :*
3. fått jobb, rett ut ett missförstånd, blvit av med samma jobb, på en och samma eftermiddag. win!
4. haft hål för länge för vad som är rimligt på en fredag tillsammans med veckorevyn, skolbiblioteksoffor, katte, elina, bella, linnea, fruktstundsidéer samt p-pilleraggressionerna. i väntan på en halvtimmeslektion.
5. satsat på fokus och koncentration, men misslyckats största delen av tiden.



dalecarliachillare, nån vecka efter pischans grand finale. (fast grand finalen hölls väl egentligen redan på torsdag kväll, för då var det kent och vi skrattade, dansade, hoppade, kramades, log och vi dog. en himmelsk drog.)



we're reeling through an endless fall



dra mig baklänges vad det slog mig (en gång i magen och två rätt på käften, typ. jag är lite helt utslagen i sängen i vilket fall!) alldeles nyss, hur imponerad man borde vara över alla dom som lämnar flickrum, vänner-since-dagis, långförhållanden och familjens cocker spaniel hemma och sprätter lite (eller vadå lite förresten, tar i från tårna är väl ändå vad man gör) med vingarna och börjar gymnasiet  i en annan stad. fan vad ung man är när man lever sitt sextonde år. fan vad modigt. bara tanken på att försöka få i sig smaklös tacogratäng i en helt främmande matsal än min egen gör mig vinglig i hjärnan och i knäna. man får väl anta att det är där nånstans i mjölkkön som överlevnadsinstinkten sätter in. autopiloten rullar in och styr hjärnan en stund. spill inte mjölk. snubbla inte. leta på någon som ser snäll ut. sitt. ät. dra. haha, jag ryser av bara tanken. med de allra vänligaste hälsningarna Hanna (1)8 år.

the bad news is that time flies.
the good news is that you're the pilot.


nyss var peter här och försökte rädda ett liv, (inte mitt, men den surrande lådans i hörnet. det ser mörkt ut på datorns avbytarbänk.) sen försvann han och jag tror det rör sig om timmar snarare än minuter, men man blir ju lite sådär tidvill av facebook och bloggar, ingen koll på nåt! jag och mamma skulle behöva inhandla block, för såna har man, precis som man egentligen inte borde, aldrig med sig första dagen. jag, katte och elina vandrade i bokias korridorer idag efter skolan, det var drömmar om svampbob-block och en ny fin kalender. en vacker dag ska jag nog faktiskt använda en också.. :D

1. potatismjöl + vatten = kalaskul, prova! årets enklaste recept på att bli 6 år och fascinerad över allt som har samma konsistens som slime.
2. jag skrattade åt linas kvällsbok igår. boken, inte filmen. på kvällen. linas kvällsbok med andra ord. ordkonstnär, denna emma hamberg!
3. jag har saknat bloggve. märks det?
4. den pimpade fönsterkaktusens skrap mot rullgardinen i korsdrag toppar alla listor över störande väckningsljud. värre än klockradion, för den låter inte ens när den ska. den ska inte låta alls kom jag på.
5. var god klicka här för att ta del av vad som rörde sig i min hjärna i klassrum 202 idag. kommentaren alltså.
6. mina egna bilder sitter gisslan i katlagrottan, och jag saknar dom som fan. det fanns en söt på mig och katt på den här datorn, men den verkade ego och ville inte dela med sig. bilden var kanske för somrig.
7. "sol, hög, klar luft ute!" det är så höststandard. nu vill jag ut!




RSS 2.0