IDAG RYNKADE JAG PANNAN ÖVER...


... hur sedlarna fäster på tavlan när de har budgetgenomgång i lyxfällan. knepigt.


varför facebooksspelens tid känns... över:






LÄGESRAPPORT:


jag ska jobba 15.00-21.30 idag, och 07.00-16.00 imorgon. enklast vore det väl faktiskt bara att campa i entrén därimellan! det är dags att tagga tilllllll, för här ska nickas, les och läras ända till ikväll!

kattve..... när ska vi se love & other drugs? i 3d! imorgon? okej, bra!





måste bara... en till grej!

man kan sätta in vilket ord man vill istället för 'rymden' i meningen 'i rymden finns inga känslor' och det låter fortfarande lika sorgligt och fint och klokt och bill skarsgårdigt! MÅSTE SE IGEN. lyckopiller!





SMÄLTA TENN GÅNGER FEM:


jag har en säng fylld till bredden av sönderklippta tidningar, en misshandlad isbjörn, två hårborstar, en massa sladdar, ett projektarbete, en livsfarlig sax, mina kläder, andras kläder, en skolkatalog, en söndermicrad rispåse, fyra kuddar, två täcken, ett sorgligt försökt till att plugga spanska och ingen, ingen, ingen peter. det hela är rätt sämst, för jag får knappt plats längre! fast det som är mest sämst är det sista i hela ordparaden. det finns flera centimeter över längst ut på kanten. reserverade centimetrar. :*


marathonsömn och oboydrickning efter p&l i somras. vi gillade!



HELA LIVETS SOUNDTRACK:


den lilla musikrutan kräver ett klick, sen kan man sitta och le som en tönt i flera timmar.

---



emelitus blir fångad på bild mitt i skelögd sommarglädje!

på jobbigtlistan:


komma på användarnamn till skype......... mina tidigare hamburgerbedrifter kanske gör succé?



katrin zytomierska, i ett tidigare liv, iförd folkdräkt, i vår religionsbok? ja? nej? ällä vad säger ni? skickar ibland ett tacksamt leende upp i himlen åt att den tiden är över... :)





Då tänker du högt och skriker tyst


idag krockade helt enkelt för många dåliga saker i min arma kropp. en mental seriekrock med tre döda och minst tolv skadade. jag blev negativ! sista droppen blev när korvstroganoffen smakade död gris, OCH DÅ TALAR VI FÖRE TILLAGNING.....  jag blev sjukt negativ......... sen ljusnade dagen sådär ironiskt i takt med att det blev mörkare ute, och jag och kattvald bredde mackor och kokade kaffe till klass 9-föräldrar som kom på kvällsbesök till våran skola för att spana in programmen som finns. :) cirka 5 stycken mackor gick åt då alla "ojojoj, precis hade slängt i sig kvällsmaten..." men vi fick ju en personlig pratstund med rektorn iallefall! plus supervälkomna pengar till en parisresa i vår, kan vi vara de som parasiterat på skolans ekonomi mest typ... någonsin? förlåt skolan, förlåt!

första gången jag skrattade riktigt uppriktigt på hela dagen var när vi konstaterade att imorgon kommer julian lasagne till våran skolmatsal! (prova och säg det högt en gång, lasagne fast liksom som man säger assange! julian lasaaange. ASKUL TYCKTE VI. jag.... nej. vi! faktiskt vi!)

nu ska jag efter månader av påtryckningar skaffa skype! för att kunna kommunicera med personer som jag dagligen träffar i skolan, smsar, ringer, facebookchattar med eller i övrigt har mellan 3-10 minuters färdväg till! varför inte liksom undrar jag!?!?!?? och ni undrar precis detsamma, i can tell! hahah åh.. "i caaan't believe this!"

mål i livet, mindre genomtänkt och icke så långsiktigt:

1. vårda mina naglar så ömt att de inte kräver lösnageloutfit på balen.

ja, det var väl det!

idag lärde jag mig och säga "och" på tyska, samt bokstaven "k" på teckenspråk. splendid!
min krigsärrade kamera verkar ha emigrerat till kontinenten, annars kunde jag visat er "k" på teckenspråk! aningens mer komplicerat än det jag och lisa lärt oss själva. :(



jag ljög med luften det är ett inbyggt fel
man kan inte sätta eder som inte finns på spel


ja, för vem fan minns ismael? däremot minns vi amishfrun med tillhörande amishmake, påven, prästen, wakawaka-vilden, sikhen som släppt håret löst samt jungfru maria med självaste jesus christ lugnt vilandes (... smärtsamt ihopvikt..) på armen! OCH alla de andra som egocentriskt nog verkar ha klippts bort! vi var fina vi. :)




sätta fler barn till världen som heter lua eller lea.


I know that it is freezing but I think we have to walk
I keep waving at the taxis, they keep turning their lights off
But Julie knows a party at some actor's west side loft
Supplies are endless in the evening; by the morning they'll be gone.

When everything is lonely I can be my own best friend
I get a coffee and the paper, have my own conversations
With the sidewalk and the pigeons and my window reflection
The mask I polish in the evening, by the morning looks like shit








emelie läser bloggar!




kontraorder, jag ska nu klä på mig och vandra ut för att bli upplockad. här ska åkas bil. c-a-t-c-h-y!



HEEEY YAAA!


HANNA MORMOR FIKA FUNDERA REPETERA:


"det rör sig om en seriesjälvmördare!" (det enda roliga som sades i hela kommisarie späck, och det måste förstås hyllas!)



scenerna i beck och wallander där det stormar in 4-5-6 livs levande riktiga polisbilar i bild, var har de grävt fram dem? har polisen biluthyrning till filminspelningar? är det "pensionerade" gamla avdankade polisbilar som skänks till vår ståtliga svenska filmindustri? är de fejk? har gunvald en son? HEHEHE, just det. det har han ju!

men resten av frågorna då...

VA!?

VAVAVAVAVAVAVA?

va?


*picka någon intensivt i huvudet*



okej.

idag....... har jag en minneslucka. just ja, vi hade renskrivning i datasal på svenskan imorse, ack dessa ljuvliga facebooklektioner. det tog mig en timme att renskriva EN handskriven sida! sen blev jag akut missnöjd över att det såg så lite ut, så sista minuterna spenderades till att ändra typsnitt till det som gav det absolut största och maffigaste intrycket i ett desperat försök att lura ögat! sen var min klass sådär rörande överens som en klass bara kan vara när läraren inte dyker upp! det var kul. :D sen bjöd skolrestaurangen på trerätters (valet stod mellan pannkaka, köttfärssoppa och broccoligratäng, alla åt som de aldrig sett mat förut, vårat bord såg grisigt ut!)

efter det pinnade jag högt upp bland takåsarna på åsgatan (hilarious!) och chillade med mormor, vi avvecklade julen, (tog ner julröda gardiner that is!) dammsög och torkade golv, (mest för syns skull, hennes "i-behov-av-städ-golv" motsvarar "såpass-rena-att-du-kan-äta-från-dem-golv" här hemma!) dukade upp bakverk för en hel indiansläkt (men fikade bara för två.) och uppdaterade varann om läget i livet (mormor ska lura med min moster på 'i rymden finns inga känslor' på dagbio imorgon, jag blev apstolt och rabblade upp en snabb lista över varför det var typ... världens bästa idé!) hur fin filmsmak har denna 80-åriga fantastiska skapelse begåvats med? :)

MEN SEN drog jag mot nya jaktmarker, hem för att byta kläder mot något icke converse-aktigt.....



... och rätt ut på brunnsjöns is för att drunkna i (och i värsta fall med...) sol och sköna promenadlåtar! jag passade på att bli smått religiös över den svenska naturen och förevigade ögonblicket när solens sista strålar gled över sjöns bortre kant, i hela 2.0 megapixlar,  efter att en man i sina bästa dagar på fyrhjuling stannade och skrattade åt mig då jag rörde mig likt bambi, innan jag förstod att man kunde gå på kanten av isbanan, där fanns det fotfäste åt alla! nästa steg.... är att blotta tre fina promenadlåtar. lätt val. :)

Switchfoot – Red Eyes

Shout Out Louds – Play The Game

The Killers – Sweet Talk



emelie ringde nyss.
"alltså... jag funderar faaan på att lägga på, så kan jag logga in på msn istället, så kan vi återuppta vårat msn-liv? okej?"

spanskaglosor och iste och emelie alltså.
inga ideér är dåliga! snart kommer visst kattzel hit också, och skär upp sig en bit redig mintkaka som jag konstruerade ihop i förrgår! fint folk kommer sent! (fast inte så sent som jag trodde det var, imorse hade vi strömavbrott och klockradion lever numera ett eget liv!)



PLEASE WATCH THE STEP AS YOU'RE GETTING OF, KIDS!


"...och så hälsar du i ett lite irriterat tonläge..."


http://www.youtube.com/watch?v=ni7f7VPzV0w&feature=related

"näe. jag börjar faktiskt tro att jag är dum i huvudet på riktigt."

i lördags jobbade jag och slet ända fram till klockan slog 21.30, någonstans där trillar ett par sms in som informerade om att min fina bulle ville bjussa på vikbynmys OCH att det fanns mat att hämta i hemmet. HUR GLAD BLEV JAG TROR NI?! lisa och erik hakade på, och världens tyngsta eftermiddag lyftes till världens bästa paus från livet, trängandes i en vit soffa, med ögonen fästa på klassikern "den bästa sommaren", med händerna bland perfekta poppade popcorn och världens gulligaste, jobbigaste, knäppaste kattbäbis som mindre smidigt tumlade omkring i hemmet! (höjdpunkten var när han gick lös på datorn och slog med tassen på pekplattan, alla övergav filmtittandet och stämde in i en "naaaaaaaw!"-kör!) låt mig presentera vikbyns nyaste tillskott:


kakan!
killen som gör sitt bästa för att leva upp till ryktet som förvirrad och klumpig vikbykatt. han har oddsen på sin sida, lille puckot..  :*



ja, annars då? jag kvaddade mammas bil på jullovet. kände att det var dags att droppa det nu liksom. förlåt kvällsboken. förlåt mamma. förlåt mig själv. den blev kind of... skrotad. (och tog mitt självförtroende bakom ratten tog den med sig i fallet.) vilken skam, ville helst byta namn. jag och emelie skulle åka på bio, fast först skulle vi "bara" åka ut till pålsbenning och hämta en gps. men det blev inget med det.

ty den som dödar en bil, åker inte på bio. (inte i den bilen iallafall, HEHE.)

begravningslåt:
Club 8 – Jesus, Walk With Me






vi pysslade med............. något?






snabb fråga till mina två medbrottslingar som var med mig den där tragiska kvällen i februari: har ni verkligen sett de här bilderna?! på riktigt? allihopa? HAHA-HAAA. vi borde närapå anordna bildvisning på storskärm med tillhörande chipsätning, samt debatt i ämnet "vad-fan-höll-vi-på-med?" ledd av typ hasse aro. hysteriskt var faktiskt ordet. det spinner i hjärtat av kärlek till......... tonårsidioti. :**:*:**::*






IF I DON'T LIVE TODAAAAY:




alla behöver en andrepilot!

"with a single pillow underneath your single head."

helg nyss, skola imorgon. fina vänner är kalas i alla lägen, och lisa inledde tacosmakeriet i fredags med att beskjuta mig med en mango rätt i revbenen så jag tappade luften och var tvungen att mellanlanda på golvet en stund, och skratta. :*

Anna Ternheim – Little Lies



hang in there.


det finns inget i allt som death cab for cutie har gjort som är dåligt. helt vattentätt.

Death Cab for Cutie – Your New Twin Sized Bed





sådär löjligt lättsmickrad och varm i hjärtat:





naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaw!


BERMUDATRIANGLE?




jag garderobsrensar. ifall någon letar efter sin ifk-tröja liksom, HEHE. 


rökare utanför sjukhusdörrarna, oooooh-ohooo!


dunder(honungs)recept på att bota massiv skoltrötthet: skaffa ett extrajobb och inse i maklig takt hur lågt det där "tokhöga, SKITJOBBIGA, fullkomligt obestigliga" berget till skola som vi klättrar i måndag till fredag faktiskt är, när man börjar jämföra. när man får en massa läskigt ansvar, som är alldeles på riktigt. perspektiv, kamrater! i skolan bestigar vi i själva verket berg med rulltrappor, typ.

mvh / hanna josefin bengtsson, "den-extrema-tacksamheten-över-att-få-gå-till-skolan-imorgon-bitti-och-slappna-av-lite"-s ansikte utåt!



extremturistande i uppsala, mysskola när den är som bäst. :*


LITE SOCKER I BOTTEN SÅ GÅR MEDICINEN NER?





JAG BLIR SÅ PYSSELSJUK.......


TITTA HÄR BARA! MERAAAAA! jag vill ha sån där fantasi som liksom sträcker sig upp på tå och klättrar utanför lådans fyra kanter, nu!

andra saken på listan över saker jag vill ha är mat. redig, vanlig, stabil, riktig, lyckoframkallande MAT. det är dags att klä på sig ramsay-ansiktet och gå ner och gorma fram gourmetmat ur tomma intet lagad av en femstjärnig kock med hatt så käck på sneee! FAST, nu skramlar det faktiskt bland kastrullerna nere. kan det vara ett mirakel på g?!!



greetings from barcelooouna!


va-va-va-va-vad som händer?


jo, skolan har börjat och jag ser uppgiften att sprida full bal-kalabalik runt mig som min livsuppgift, min D-H-A-R-M-A! (jag borde slänga iväg ett anonymt mail till religionsåsa med en länk till min blogg i, för att diskret skylta med hur effektivt jag lyssnat på hennes hinduismlektioner!) de som tvekar ska övertygas, de som inte vågar ska demonstrativt puffas mot varann i samma riktning och nödplaner (hahah...) ska göras upp! jag har ägnat varje ledig minut (och det vill inte säga lite, våra tisdagar kommer nästan bara att bestå av lååångdragna lediga minuter ända fram till sommarlovet, inte så fancy!) åt att pladdra klänningslängder, skräckexempel, fejkbrännor, anmälningsdatum, myndighetskoll, vita handskar, hur-vi-ska-få-precis-alla-att-vara-med-idéer.... :)



vad händer mer? jag rotar och skrotar bland reklamblad och bokmärkesalbum och pysslar ryggen trött och jeans + fingrar alldeles limklibbiga. jag skulle allra helst ha deadline på min egna dödsdag, och aldrig behöva börja med projektrapporten.... mitt i allt fyndade jag inspiration som får mig att vilja ändra allt med precis hela mig -> ett enda stort genidrag!



mekanisk vittring, kemisk vittring, köldvittring. lugnande hjärnbalett i skarpa lägen.


vi pluggade glosor i kroppsspråk:





ett knippe helt störda dagar har passerat.......




... och imorgon åker jag på rehab. transportmedel: tveklöst försenat tåg. specialanpassad rehabmetod: pussar, iskalla golv och dyr köpmat. resesällskap: min kattige kamrat. beräknad hemresedag: aldrig.

HEJDÅ. :*


LITE, LITE ÄLDRE ÄN NÅGONSIN FÖRUT:




denna fantastiska 21-årsdag firade vi med att vilja dö (samt vilja döda!) p.g.a diverse klockor som ringde lite här och var i rummet klockan 6 imorse. extra elakt tjöt och skrek klockorna för att vi skulle sådär många mil ifrån varann igen, fast det gjorde inte så mycket, för peter fick ju fylla år iallafall. det är så logiskt alla fattar utom.... jaaaag! farväl. :*


om några dagar ska jag iväg och befinna mig på olika platser, först örebro, sen till stockholm! fast först av allt ska jag befinna mig nere på vintergatan imorgon bitti, och sover jag inte inom 3½ minut ungefär så kommer jag nog.... inte att befinna mig nånstans förutom i min säng då. jag längtar nästan tills skolan börjar igen, där pratar vi semester. :d





RSS 2.0